tirsdag 15. januar 2019

Hva er en kriminaltekniker

Kriminaltekniker er en yrkestittel innen politiet. Hovedoppgavene til en kriminaltekniker er å sikre spor som kan være viktig for videre etterforskning. En kriminaltekniker er en person innenfor politiet som etterforsker alvorlig kriminalitet, som ran og mord. SVAR: Hei Kriminologi er noe helt annet enn kriminalteknikk.


Du kan lese mer om hva kriminologi på hjemmesiden til UiO, her vil du også se at dette faget er mest relevant å studere i det landet du. Jeg har sett litt på vgstudiespesialisering, men i såfall hvet jeg ikke hva som er lurt å ta på vgog vg3.

Jeg lurte på om dere kunne hjelpe meg litt? Det å lete etter DNA, ta blodprøver og se etter spor som kan løse saker virker utrolig interessant. For å bli kriminaltekniker i Politiet må man ofte ha fullført politiutdan.


Jeg har ikke lyst å bli en vanlig politimann, mye heller vil jeg bli en som jobber i en labb. Svar: – Ja, veldig! Jeg vet aldri hvordan hverdagen er eller hvordan dagen kommer til å bli når jeg møter på jobb. Du må være kreativ, impulsiv og tåle tøffe påkjenninger.


En teknisk etterforsker innhenter og gransker tekniske spor.

Det er mer enn DNA og fingeravtrykk. En taktisk etterforsker vurderer den informasjonen som er tilgjengelig og tar stilling til hva slags etterforskning som må settes i gang. Privatetterforskere benytter mange av de samme metodene som politietterforskere. Hvordan bli kriminaltekniker ? Må man bli politi først?


Hva kan man jobbe med innen politiet uten politi-utdanning? Vet der er jurister og økonomer. Finnes det muligheter for å jobbe med etterforskning uten å bli politi?


Jeg er kriminaltekniker på Kripos, og min jobb er å få åstedet til å fortelle hva som har skjedd. På et foredrag jeg en gang holdt sa jeg at jobben min var å få de tause vitnene til å snakke. Vi kriminalteknikere jobber på vegne av de tause. DET SOM KANSKJE virker minst tiltalende med jobben som kriminaltekniker er det å måtte skjære i et lik, og ifølge TV-seriene skjer gjerne dette i en eller annen murkjeller. Ragde også jobber en del i kjelleren, er det ikke lik involvert.


Der har vi fotoatelier, og vi oppbevarer klær, gjenstander og ting fra sakene. Jeg leser innimellom om forskjellige trosretninger og finner det faktisk interessant. Du får da svært detaljert kunnskap om ett samfunnsproblem eller ett samfunnsfenomen, og mange kriminologer deltar aktivt i den kriminalpolitiske debatten.


Arbeidsoppgavene for en kriminolog vil variere mye avhengig av arbeidsplass.

Vårt kirkesamfunn har i over hundretretti år fornyet mennesker i sitt trosliv. Misjonskirken Norge vokser for tiden i antall medlemmer, og nye misjonskirker startes opp. Stadig flere unge voksne søker fellesskap som vi inviterer til, og iveren for internasjonalt engasjement er stort.


Leirer, konferanser og sommerfestivalen er viktige møteplasser for inspirasjon og utvikling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg