onsdag 30. januar 2019

Tips svake sider

Spørsmål om dine svake sider er svært vanlig i et jobbintervju. Er du usikker på hvordan du best skal besvare dem? Vi i Manpower gjennomfører jobbintervju daglig, og her er våre anbefalinger på hva man bør tenke på for å gi gode svar. Her er hva du ikke må svare, samt en suksessformel for det perfekte svar.


Innrøm en feil eller tre.

Men pakk den eller dem godt inn - og pek også på ting du gjør for å arbeide aktivt med dine svakeste sider - og nevn gjerne eksempler på tiltak du har satt i gang. Pek også på situasjoner hvor de faktisk kan komme til nytte. Begynn med å svare direkte hva dine sterke sider er, for så å lage en naturlig overgang til en historie som demonstrerer de aktuelle egenskapene eller ferdighetene. På karrierenettstedet Wetfeet. Mest sannsynlig kommer du til å bli spurt om dine svake sider under jobbintervjuet.


Alle har dem, også de som intervjuer deg. Det er blank løgn, noe som ikke sømmer seg, verken i det daglige, eller i en intervjusituasjon. Skal på jobbintervju i morgen.

Jobber i helsevesenet. De svake sidene bør jo ofte vinkle litt så arbeidsgiver kan tolke de som positive også. Og har du vært lat, rigid og rotete i alle jobber du har hatt, eller har dette variert? Hvis du blir spurt om dine sterke og svake sider. Mine svake sider er at jeg er litt distrè og veeldig perfeksjonist.


Jeg liker å ha orden i alt, og liker å ha tingene på min måte. Så jeg kan fort bjeffe litt hvis folk ikke følger systemene jeg lager, hehe. Det er både positivt og negativt syns jeg, kan være lurt å nevne sånne ting.


Mine sterke sider er, eh, at jeg er effektiv, (kremt) og sosial, sa du under jobbintervjuet med personalsjefen på jobben du har søkt på. Viser du en vilje til å lære og forbedre disse sidene, kan du snu svake sider til noe. Da kan jeg vri det litt selv, f. Jeg er veldig nøyaktig, såpass at noen har kalt meg pertentlig, men om det er positivt eller negativt får andre avgjøre.


For svake sider kan være oppmerksom på, og jobbe med. Vær trygg på svaret du gir, øv gjerne på forhånd gjennom å snakke høyt med deg selv foran speilet, eller gjennom dialog med en kompis eller kollega. Husk at også kroppsspråk avslører deg, se rekruttereren i øynene, pust med magen og hold hendene i ro.


Relaterte rådene til dagens intervju, – på noen punkter hadde jeg “innertier”, på andre punkter har jeg helt klart forbedringspotensiale.

Likeledes er det viktig å nevne negative sider , fordi det signaliserer at du vet hva du er svak på, og dermed takler konstruktiv kritikk og coaching fra lederen din. Hvordan unngå å spolere sjansene, men klare å fremstå best mulig – også her? Vi stiller ikke spørsmålet for at vi skal ta deg slik at du ikke får jobben, men for at du kan vise at du klarer reflektere over egen adfer sier bemanningsrådgiver Torill Guzman i rekrutteringsselskapet Adecco. Hva er dine svake sider ? Gå nøye igjennom listen og lag en prioritering med en kort begrunnelse for hver sterk side. Når du har funnet dine fem sterkeste sider , forsøk å rangere dem i listen under.


Gjennom denne øvelsen vil du bli bedre kjent med dine sterke sider , og du kan underbygge disse med konkrete eksempler og historier. Fem tips til jobbintervjuet. Her får du fem tips som øker din sannsynlighet for å lykkes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg