tirsdag 22. januar 2019

Når søke barnehageplass

Eldre barn uten barnehageplass har rett til plass i august. Velkommen som søker til barnehage i Bergen! Bruk det elektroniske skjemaet for å søke hos både kommunale og private barnehager. Du kan søke barnehageplass hele året når barnet ditt har fått fødselsnummer.


Alt du må vite om å søke barnehageplass. Vi har samlet svarene på de vanligste spørsmålene som dukker opp.

Fristen for å søke barnehageplass på hovedopptaket nærmer seg med stormskritt. Dersom du skal søke plass for første gang, kan det være vanskelig å orientere seg om hvordan og hvor man søker, hva en barnehageplass koster og hvem som egentlig har rett til å få plass. Dette må påføres i søknaden.


Retten til plass er oppfylt når tilbud om plass i kommunen er sendt. Barn uten barnehageplass som fyller ett år i perioden januar- juli har rett til plass i august det året de fyller ett år. Deltidsplass Hvordan finne ut hvilke barnehager som har deltidsplasser, hvordan søke. Søke om barnehageplass. Bruk søknadsportalen for å søke opptak i både kommunale og private barnehager.


Selv om alle barn har rett på barnehageplass , kan du ikke velge fritt når barnet skal starte i barnehagen.

Opptak i barnehage – kommunen sitt ansvar. Kommunen har ansvar for å oppfylle retten til barnehageplass. Oppsigelsestiden gjøres gjeldende når tilbud om barnehageplass er akseptert. Gjentatte tilfeller av for sen henting, eller manglende foreldrebetaling kan føre til at barnet mister plassen. Her kan du søke , endre, takke ja eller si opp plassen.


Slik søker du om barnehageplass. Ny barnehagesøkna endringer i barnehageplass eller bytte av barnehage gjør du her, både til kommunale og private barnehager. Det er ett skjema som gjelder for alle barnehagene. Kontakt Forvaltningskontoret for barnehage, skole og oppvekst E-post.


Ved hovedopptak foregår utsendingene fra midten av mars til slutten av april. Alle tilbud sendes ikke ut samtidig. Dersom du i etterkant ønsker å endre på søknaden din, kan du gjøre dette på samme sted som du søkte barnehageplass. Velg Ny søkna dette overskriver tidligere søknad.


Søk om barnehageplass Slik. Jeg venter barn, når kan jeg søke barnehageplass ? Vi skal flytte til Ringerike, når kan jeg søke barnehageplass ? Barnehagesøknaden skal leveres elektronisk. Spør oss om barnehage.


De fleste barnehagene har fylt opp plassene, men de barnehagene som har ledig kapasitet tilbyr plasser i det løpende opptaket.

Ta gjerne kontakt med barnehagene direkte for å sjekke om det er ledig plass. Søknadsfrist til hovedopptaket er 1. Gjelder ledige plasser fra august. Når kan jeg søke om plass?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg