onsdag 13. april 2016

Minifom baby

Som regel oppstår plagene i løpet av de første ukene etter fødselen og er over ved 3-måneders alder. Les mer hos Apotek 1. Minifom -dråper har vært på markedet i flere tiår, og er godkjent av Legemiddelverket til bruk ved tremånederskolikk. For flere år siden ble det satt fokus på konserveringsmidler i legemidler til bruk hos barn og mulige uheldige effekter av blant annet parabener som inngikk i Minifom -dråper.


Minifom lindrer kolikkbesværet ved sin spenningsnedsettende effekt, som gjør at skummet brytes ned og boblene forsvinner. Minifom virker direkte på gassen i tarmene og tas ikke opp i kroppen.

Det kreves et par døgns behandling for å få full effekt av preparatet. Behandlingen fortsettes deretter uten opphold. Vi prøvde alt med lillegutt, inkludert osteopat, ikke noe ga resultater.


Så fikk jeg anbefalt minifom av ei venninne som hadde brukt det på sin baby , og det fungerte som bare det. Lufta kom kjempelett ut, og vi fikk en blid og fornøyd baby. Anonym bruker skrev: Da er du rett og slett for dum til at det går an å diskutere med deg. Det er vel ikke så mye hun som er dum, er vel heller du som er unyansert?


Minifom brukes jo mot økt gassdannelse i mage-tarmkanal.

Ved å virke spenningsnedsettende bryter Minifom ned skum og bobler som dannes i mage-tarmkanalen. Gråten er babyens måte å si fra om den er sulten eller trøtt, trenger kos eller kanskje har våt bleie. Dersom barnet ditt er frisk og har fin vektøkning, men likevel gråter i timevis, kan barnet ditt ha kolikk.


Mellom 5- av alle spedbarn får kolikk. Virkestoff absorberes av kroppen for å kunne transporteres til de steder de skal virke. Opptak kan skje gjennom tarmvegg, hud og slimhinner.


Babyer som har kolikk er ikke syke, men de gråter mye lengre enn babyer vanligvis gjør. Det finnes ingen kur for kolikk, men her er noen råd du kan prøve som kanskje kan roe ned babyen. Kolikk hos spedbarn. Search For The Baby.


Minifom dråper har vært brukt til spedbarn i en årrekke, men det mangler. Side av – Minifom -dråper til baby skrevet i AnonymforuNoen med erfaring? Jeg har kjøpt det nå fordi jenta vår er så plaget med luft i. Førstehjelp for foreldre med kolikkbabyer – CasaKaos – En. Eneste en ting jeg ikke skjønner me desse minfom dråpene,så jeg har ikke tørt og gi han enda. Jeg trengte det pga han min har så mye luft i magen og knip litt nå og da,fikk det anbefalt her på mn og kjøpe det,men på pakningen så står det jo att det er for kolikkbarn.


Vi brukte minifom , det tar et par dager før det virker, men ungen hadde mye mindre vondt i magen etter at vi megynte med det. De har fjernet de skadelige konserveringsmidlene, det er derfor apotekene oppbevarer det i kjøleskap nå.

Ja, vi gir vesla ti dråper tre ganger om dagen etter anbefaling fra barnelegen på helsestsjonen. Noen som har erfaring med minifom ? Har hørt om det, og lurte. Minifom orala droppar lindrar kolikbesvären genom att bryta ner skum och bubblor som orsakas av nedsvald luft.


Minifom verkar direkt på gasansamlingarna i mag-tarmkanalen och tas inte upp av kroppen. Full effekt av Minifom fås först efter ett par dygns behandling. Minifom kan även förskrivas av läkare för andra behov. Originalbrosjyren er utgitt av BMJ Publishing Group som en del av oppslagsverket BMJ Best Practice.


Teksten er oversatt og noe tilpasset norske forhold av Helsebiblioteket. Brosjyren må ikke erstatte kontakt me undersøkelse hos eller behandling av kvalifisert helsepersonell.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg