fredag 29. april 2016

Blod i avføring hund

Hjem på døra i hele Norge. Kun hundemat av kvalitet. Bestill på nett - rask levering! Høy kvalitet, tilpasset din hund. Levert raskt og gratis på døren.

Når kun det beste er godt nok! Let adgang til klinikken fra motorvej. Blod i avføring hund og valp. For eieren av en hund kan se det fra blod i avføringen av hans eller hennes hund er en svært urovekkende hendelse, spesielt fordi det er ofte assosiert med kreft. Heldigvis, med blod i avføringen til hunden vanligvis mindre alvorlige årsaker.


Hos noen hunder kan det komme litt blod i avføringen fordi de presser veldig hardt. Det kan også være ufarlige polypper (utposninger på slimhinnen) i tarmene. Siden du har vært hos tre veterinærer går jeg utifra at han har fått ormekur og tatt avføringsprøve for å se etter parasitter, bakterier og virus.

Blodet fra urinveiene kan frakk krakk hvis hunden knebøy og urinerer og excretes på samme sted. Parasitter som hakeorm og whipworms kan også være årsaken til flekker eller flekker av blod belegg avføringen. Jeg har hørt litt snakk om blod i avføring i det siste, og lurer bare litt på noen tilg ang dette. Er jo lett å se hvis det er friskt blod , da er det jo rødt mot bajse, men har hørt at det også kan være mørkt, nesten svart, men hvordan ser man det da hvis hunden har mørk avføring fra før av. Hvis hun er i fin form kan du nok se det an til imorgen, men om hun fortsetter og kaste opp eller ha diare anbefales en undersøkelse.


Vi faster vanligvis i ett døgn når de er slik ,men hun trenger en undersøkelse for å finne ut hva som vil være best for din hund og hvilken tilleggsbehandling hun bør få. Hei, Jeg har sett at hunden min en gang imellom har blod i avføringen. Til at starte med trodde vi det bare var løpetiden, men det har fotsatt ut over det.


Hun er år gammel flatcoated retriever som ellers virker frisk og rask og fuld av energi som vanlig. Hos små eller unge hunder kan dette raskt føre til alvorlig dehydrering, mens store hunder klarer seg generelt bedre. Fersk blod er okei, det kan tyde på en rift (som noen nevnte her), eller en generelt sår tarm.


Koagulert blod derimot er visstnok noe HELT annet, og da har jeg hørt det er litt mer krise. Jeg har heldigvis (bank i bordet) ikke opplevd koagulert blod , så noe mer om det vet jeg ikke. Men blod i avføringen kan også oppdages uten at du selv har observert blod i avføringen. Det skjer ved påvisning av blod i en rutineprøve av avføringen som analyseres på legekontoret, påvisning av såkalt okkult blod Forekomst.


Mange av Lommelegens lesere frykter de har tarmkreft når de oppdager friskt blod på toalettpapiret. En hund kan ibland ha blod i avföringen, det betyder inte alltid något allvarligt.

Men det är bra att ha det i åtanke. Denna artikel om orsaker till och tecken på blod i avföringen av hunden. Forebygg sykdom hos din hund. Jevnlige besøk hos veterinær, kan også gjøre at potensielle sykdommer oppdages tidlig.


Dessuten bør du alltid følge med på endring i hundens adferd som kan være tegn på sykdom eller ubehag. Dette betegnes som okkult blødning. Hunder med urinveisinfeksjon tisser ofte. Det er smertefullt å tisse og det kommer bare små mengder urin, noen ganger med blod. Hunden kan ha en nedsatt allmenntilstan ha feber, spise mindre enn vanlig og vise symptomer på smerte i magen.


Diagnose og behandling. Ved mistanke om urinveisinfeksjon analyseres en urinprøve fra hunden. Friskt blod i ellers normal avføring stammer oftest fra endetarmsåpningen, endetarmen eller den nederste delen av tykktarmen.


Blødningen kan skyldes ufarlige hemoroider, men også mer alvorlige betennelser og svulster.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg