mandag 25. april 2016

Røde prikker i ganen hos barn

Finn laveste nettpris her. Men at barn får røde prikker på huden, er ifølge Annette Resch, privatpraktiserende barnelege og spesialist i pediatri ved Doktor Barnego ganske vanlig: - Barn har meget reaktiv hud og en ser raskt merker og røde prikker av ymse slag på huden deres. Avhengig av alder, vil barn lett få prikker på huden av ulike årsaker, sier Resch.


Første gang man får viruset i kroppen kan man imidlertid bli syk med feber, slapphet og små blemmer på leppe, tunge og tannkjøtt. Hos spedbarn vil trøske vanligvis forsvinne av seg selv i løpet av noen uker.

Det er likevel vanlig å behandle dette med pensling med mikstur. Hos andre kan ubehandlet trøske vare i måneder, eller de kan få gjentatte infeksjoner. Det er viktig å få hvite eller røde flekker i munnen undersøkt og behandlet. Hva kan dette være?


Har aldri sett det før, røde flekker og røde prikker , i ganen og videre bakover mot drøvelen. Det er full nekt mot mat og drikke samt periodevis mye sutring og fingre i munnen, med mindre jeg gir paracet. Allmenntilstanden ellers er god.


Feberen har ikke oversteget 38-tallet.

Der det foreligger forandringer, starter disse som små røde flekker som etter hvert hever seg litt over slimhinnen. Slimhinnen i ikke-involverte deler av svelget ser normal ut. Dette er vanligst hos barn mellom to og seks år. Mollusker er et hudfarget utslett med glatte, kuppelformede blemmer, ofte med en nedsenkning (navle) i midten.


Inneholder en osteaktig masse. Mollusker er forårsaket av et virus, og forekommer oftest hos barn mellom to og fem år. Hyppigst lokalisert til ganen. Ofte langvarig, ofte candidainfisert. Blant annet: Coxsackievirus-infeksjoner.


Hånd-, fot- og munnsykdom. Herpes simplex gingivostomatitt. Vanligst hos små barn. Sykdommen er mest alminnelig hos barn selv om den kan forekomme i alle aldre. Den utvikles spesielt i varme og ved fuktighet.


Symptomene begynner ofte som en rød flekk med gule skorper som utvikler seg til en pussfylt blære eller et sår. Man har som regel ingen nedsatt allmenntilstand og ingen feber.

Ser du slike flekker samtidig med feber hos barnet må du raskt kontakte lege da dette kan være tegn på en alvorlig infeksjon. Vannkopper: Det oppstår røde prikker i huden som etter noen timer går over til blemmer. Etter hvert dannes små skorper. En siste tilstand som kan være årsak til blemmer og sår i munnen hos barn , er hånd- munn- og fotsykdom. Det er en virusinfeksjon som kan bli blemmer i ganen , på tungen eller på innsiden av kinnene.


Barn med røde hunder skal derfor holdes unna gravide. Hvis du har fått mange røde prikker på huden i det. Det er helt ufarlig å fjerne dem og vi kan fjerne rundt 1Cherry Angiomer på en vanlig time hos oss. Den akutte infeksjonen, førstegangsinfeksjonen, forløper helt uten symptomer hos de aller fleste.


Ofte ses en blanding av både prikker , blemmer og skorper. Slike utbrudd er vanligst hos barn i alderen mnd. Utslett og feber hos barn , veiviser - Norsk Helseinformatikk Med sm barn tenker vi her frst og fremst p frskolebarn Utslett med feber skyldes.


Røde prikker i huden barn. Huden blir hissig rd med sprekkdannelse og flassing, ofte med kle) og bleieeksem (rdt og srt irritasjonsutslett i). Under denne sykdommen ser utslaget ikke bare ut over hele kroppen, også utslettene sluger slimhinnene. I halsen manifesterer kokkopper seg i form av visse enanthemer, det vil si små bobler som brister, danner små gråaktig eller gulaktige sår med et rødt område rundt dem. Først ser det ut som en rød hals med hvite prikker.


Mononucleose - Det kan vre gule flekker p mandlene og sm rde flekker bak i halsen. Man kan f herpes bde p og ved kjnnsorganer og i ansiktet, gjerne rundt munnen. Kropp og helse: Kyssesykeherpes - Jeg begynte f rde blemmer prikker nede i ganen mot halsen.


Hivrelaterte infeksjoner. Oral candidainfeksjon, herpes simplex gingivostomatitt og nekrotiserende ulcerøs gingivitt. Nekrotiserende ulcerøs gingivitt.


Halsen kan være rød , eller det kan være hvite flekker bak i svelget. Noen får hodepine eller feber. Småbarn har ofte vanskelig for å fortelle akkurat hvor de har vondt.


Barn kan også føle seg dårlige og kaste opp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg