fredag 8. april 2016

Lynnedslag historikk

Kartet viser hvor det er nedbør (regn, slud snø). Fargene gir en indikasjon på hvor kraftig nedbøren er. I situasjoner med regsitrert lynaktivitet vil hvert lyn vises på kartet. Vent litt, laster bilder.


Ved å sende ut radarstråler registrerer radaren hvordan nedbøren.

Registrering av lynnedslag har lang tradisjon i Norge. Disse ga et betydelig dataunderlag, men også et ønske om mer viten. Etter hvert som utviklingen på utstyrssida skjøt fart ble det etablert et automatisk system for registrering av lynnedslag. Dette er forsåvidt kjent fra før, og forskere har regnet ut at rundt prosent av verdens lynnedslag skjer i tropene. To steder skiller seg ut som områdene med flest lynnedslag på jorden: Maracaibosjøen i Venezuela, og et område ved landsbyen Kifuka i den østlige delen av Den demokratiske republikken Kongo.


Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. Lyn som treffer bakken, søker mot spisser eller fremspring av ledende gjenstander, fordi feltet der er sterkest. Treffer det en god leder med stort tverrsnitt, forårsaker det liten skade, mens lynnedslag i dårlige eller tynne ledere gir sterk oppvarming.

Spesielt kan det bli overslag i brennbart materiale mellom to ledere. Norge ligger i en del av verden med forholdsvis få lynnedslag. I et normalår opplever Norge over 100. Hyppigheten er størst i sør, hvor det årlig er i gjennomsnitt ca.


Meteorologisk institutt 89. Lyn sin historie gjennom resultater, statistikk og artikler. No particular awareness of the weather is required. There are no Weather-warnings.


Etter landsomfattende tordenvær blir det av og til vist et kart med lynnedslag over hele landet. Hvordan, og hvem teller? Jeg vet ingen annen som har et landsdekkende metallisk nettverk enn kraftselskapene. Er det disse som har registreringsinstrumenter i alle deler av landet?


Du kan få svært mye av innholdet på Yr gratis, til bruk i ulike applikasjoner og tjenester. Dersom du utvikler program, nettjenester eller annet med data frå Yr, oppfordrer vi deg til å dele det du har laget med andre! If hjelper deg med å velge riktig forsikring.


Sjekk pris på forsikring hos Nordens største forsikringsselskap. Beskytt hjemmets elektriske apparater mot uventende endringer i strømnettet som for eksempel ved lynnedslag.

Det finnes en rekke produkter for deg som vil sikre huset apparater og maskiner med UPS, der alle er FG- godkjente. Se utvalget av strømuttak, modem, racks og schuko fra leverandører som Bluewalker, APC og Deltaco. Vi ønsker størst mulig bruk, spredning og videre bearbeiding av vårt materiale, til nytte for samfunnet. Strømbrudd – Lynnedslag. Klager krever erstatning for utgifter til ny oppvaskmaskin på kr.


Partenes anførsler. Klager viser til at det var lynnedslag nær klagers hus den 22.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg