fredag 29. april 2016

Uvanlige etternavn

Man kan ikke lage nye fornavn som er eller har vært i bruk som etternavn. Navnet må ikke være til betydelig ulempe for barnet. Man kan altså finne på sitt eget navn, og hvis man har barnets vel i tankene er sjansen god for å få det godkjent, sier Ouren.


Uvanlige etternavn

På denne siden finnes et stort utvalg av unike navn, spesielle navn, sjeldne navn, uvanlige navn og vakre navn til gutt og jente. Har du lyst å gi datteren din et sjeldent navn? Så sjeldent at det bare er noen få i hele landet med akkurat det navnet?


Vi har samlet jentenavn som er brukt av eller færre i Norge. Sider i kategorien Etternavn Under vises 2av totalt 5sider som befinner seg i denne kategorien. Da Sideskulle finne de mest uvanlige og spesielle navnene, lette vi selvfølgelig etter statistikk. Men dette viste seg å være lettere sagt enn gjort. Dette er nok litt vanskelig.


Liste over norske etternavn inneholder navn som forekommer flere enn 2ganger i Norge. Navnene trenger ikke å ha en historisk bruk i Norge, da etternavn brukt av innvandrere vil listes sammen med andre. Statistikken er oppdatert 23. Vi bryr oss om ditt personvern. KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data.


Det er ganske vanlig at barna får både mors og fars etternavn. Fortsatt er det oftest fars navn som blir etternavn , mens mors navn ender som mellomnavn. Mange deler etternavn med tusener av andre, mens noen har et unikt slektsnavn som har tilhørt familien i generasjoner.


Uvanlige etternavn

Nå kan du sjekke hvor vanlig ditt etternavn er - ikke bare i Norge, men i hele verden, skriver Independent. Navneforsker Ivar Utne ved Universitetet i Bergen sier at vi nå velger en annen type uvanlige navn enn tidligere. Da var de uvanlige og nye navnene gjerne satt sammen av deler fra navn man kjente. Uvanlige navn kan altså være belastende, selv om navneloven sier at man ikke kan velge et navn som er til vesentlig ulempe for barnet. Ikke lov med etternavn.


Noen unntak er det likevel. Her er en liste over uvanlige guttenavn og deres betydninger. Kanskje et vil inspirere deg! Begge foreldrene må være enige, og navnet skal også være godt egnet for barnets etternavn.


Det endelige valget vil også ha innvirkning på barnets fremtid. Men det blir også laget noen nye navn. De fleste nye navnene nå kommer nok fra utlandet. Da settes de uvanlige navnene sammen på en ny måte, og er mer fremmede i formen, sier Utne. Jeg leter etter det perfekte navnet til jenta som kommer.


Både jeg og mannen har sansen for litt uvanlige (men ikke helt ukjente) navn, som er korte med en fin klang. Jeg liker godt navn soVida, Fiona, Åsa, Willa og Henny. En må forsikre seg om at det er etternavnsbruk en finner, og ikke navn på firmaer og annet som ikke er etternavn. Da dø USA ein Einwanderungsland sin mange amerikanere har etternavn , American lyden ved første øyekast. Ved ankomst på den porten Ellis Iceland tidligere var, at et navn for utstedelse av dokumenter er tilfeldigvis feilaktig tilskrevet av tjenestemenn.


Uvanlige etternavn

Det var selvfølgelig uvanlige navn stoff.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg