tirsdag 26. april 2016

Hvor fort virker antibiotika ved lungebetennelse

Har du lungebetennelse som er forårsaket av bakterier, er det sannsynlig at antibiotika vil drepe bakterien og fjerne infeksjonen. Hvor raskt du blir frisk, avhenger av alder og hvor god helse du har i utgangspunktet. Et par døgn eller vel så det etter oppstart av kuren, vil du imidlertid kunne forvente å kjenne deg bedre litt etter litt. Dersom dette mot formodning ikke skulle skje, så må du ta kontakt med legen din igjen.


Plagene er ikke så intense som ved vanlig lungebetennelse hvor det ofte blir svært høy feber, og hvor man blir plutselig syk og medtatt. Felles for disse typene atypisk lungebetennelse , er at penicillin ikke har noen effekt, og en må i stedet bruke et annet antibiotikum , som for eksempel Ery-max. Er det riktig å gi antibiotika mot lungebetennelse ? Mange barn får antibiotika mot lungebetennelse uten å trenge det.


Hvordan behandles lungebetennelse ? Lungebetennelser som skyldes bakterier skal behandles med antibiotika. Da er det enten virus eller en bakterie som krever bredespektret antibiotika. Mange pasienter kommer til legen med bihulebetennelse hvor graden av plager eller varigheten av symptomene ikke tilsier at antibiotika vil ha noen effekt.


Allikevel får disse pasientene ofte antibiotika. Ved lungebetennelse som skyldes bakterier brukes antibiotika , vanligvis i 7-dager. Hva slags antibiotikum som velges er avhengig av hvilken type bakterier som mistenkes å være årsaken til lungebetennelsen. Dersom du har fått antibiotika og ikke føler deg bedre etter 2-dager, bør du ta kontakt med legen igjen. Hvor lang tid tar det før antibiotika virker.


Da virker det ikke med antibiotika. Når det er funnet i sputum, er Klibsiella lungebetennelse behandling med antibiotika den viktigste metoden for patogen terapi. Klebsiella er en patogen mikroorganisme, som vanligvis finnes i tarmene, og ved høy konsentrasjon og nedsatt immunitet kan det forårsake lungeinfeksjoner. Blant de viktigste antibiotika for lungebetennelse i tabletter er: Ciprofloxacin.


Antibiotika for lungebetennelse i tabletter. Absorberes raskt hvis det tas i tom mage. Det er ofte foreskrevet for lungebetennelse.


Ved virusinfeksjon vil det ikke være nødvendig med antibiotikabehandling, da kroppen ofte behandler slike infeksjoner på egenhånd. Betennelsen skyldes en infeksjon med bakterier, virus eller sopp. Når lungevevet blir betent, blir det tyngre å puste. Jo mer omfattende lungebetennelsen er, desto tyngre blir det å puste. Det finnes nå mange forskjellige typer antibiotika.


Noen typer virker mot et bredt spekter av bakterier, mens andre typer bare virker mot visse bakterier. Det tok tre - fire dager før apocillinen virket på meg. Jeg hadde det samme i høst. I mellomtiden tok jeg en blanding av paracet og ibux som tok smertetoppene. Dette etter ordre fra tannlegen.


Bruk av penicillin ved virusinfeksjoner - der verken penicillin eller andre antibiotika virker - må derfor unngås. Bivirkninger av penicillin. Penicillinet virker ikke bare mot de sykdomsfremkallende bakteriene.


Det virker også mot nødvendige bakterier som befinner seg i slimhinner og i fordøyelseskanalen. I de tilfellene med høy feber og klare tegn på lungebetennelse kan antibiotika forkorte sykdomsperioden og den smittsomme perioden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg