tirsdag 26. april 2016

Smelte ost i kjele

Hvordan smelte mozzarella ost Du kan bli kjent med smeltet mozzarella ost som en viktig ingrediens i den store amerikansk mat - pizza. Når osten har smeltet helt er sausen ferdig. Hadde en diskusjon med ei vennine. Ei skive med vanlig ost , bli den plutselig mye mer usunn dersom en smelter osten ? Hun mente det var så mye mer usunt å smelte osten.


Skiven innholder vell det samme uansett?

Ei vanlig skive, blir den plutselig mer usunm hvis den riste. Lun oksesteken på svak varme (40°C) i ovnen. Bresert kjøtt kan varmes i sausen sin. Ha osten i en liten kjele og smelt på veldig svak varme.


Rist brødet og legg på kjøttet før du heller på den smeltede osten. Avslutt med en skive brø og gjerne lit karse på toppen. Server sausen for seg, den er til å dyppe sandwichen i. DIGG sjokoladekake!

Jeg har flere lignende langpannekaker her på Det søte liv fra før av, men ikke kombinasjon med denne eksepsjonelt deilige sjokoladekremen. Vi snakker her mørk, supersaftig sjokoladekake med MASSE lys, bløt sjokoladekrem! Oppskriften er til stor langpanne. Til en god burger må man ha ost.


Ha ønsket ost i en dyp bolle, fyll et glass med vann. Sett bollen med ost i mikrobølgeovnen og så setter du glasset inn ved siden av. Se an hvor lang tid man trenger.


Kan jeg smelte sukker i en stekepanne istedenfor i kjele ? Hvis du smelter marshmallows i kjele : Det tar nokså lang tid før marshmallowsene har smeltet helt - så vær tålmodig. Ha lav varme hele tiden og rør av og til. Resultatet skal bli en seig, tykk og klissete masse som er helt klumpfri.


Vær oppmerksom at puffet ris gjør at Mallow Bars blir myke. Når du smaker til suppen med salt, pepper og sukker, så husk at osten gir litt salt den også. Gratiner i ovnen til osten blir gyllen, så er det bare å meske seg. Server gjerne med salat og bagetter. Smelt smør i en tykkbundet kjele.


At smeltet ost kan gi så mye smak alene, bare med følge av gammelt brø vet bare den som allerede er en tilhenger av ostefondue på ekte sveitsisk vis. Den perfekte kveldskos som er lett å rigge til selv midt i uka.

Fyll den nederste delen av en dobbel kjele med vann. Plasser den øverste halvdelen av kjelen over vannet. Sett range brenneren til lav varme. Legg revet ost på toppen av kjelen og rør noen få minutter til det begynner å smelte. Når det begynner å smelte , visp til å bryte ned klumper til osten er helt glatt.


Spe med melken under stadig omrøring. La sausen avkjøles litt og tilsett eggeplommen, revet ost , salt og pepper. Legg spagettien i en dyp smurt ildfast form og hell over kjøttsausen.


Saken er at sjokolade smelter allerede ved ca grader. Altså lavere enn vår kroppstemperatur som betyr at den, bokstavelig talt, smelter i munnen. Vannbad - hva er det?


Om du har sjokolade direkte i en kjele som du setter på plata blir det veldig fort for varmt. Derfor anbefales det alltid å smelte sjokolade i et vannbad. Tilsett mel og rør godt. Hell blandingen i smurt ildfast form på ½ liter.


Sjokolade skal aldri utsettes for direkte kontakt med varmekilden, men smeltes i vannbad. Fyll en kjele med tre centimeter vann og bruk en stålbolle stor nok til at den kan henge inni kjelen. Varm vannet til like under kokepunktet.


Steg Ha finhakket sjokolade i bollen og plasser den oppi kjelen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg