torsdag 28. april 2016

Gryterett uten melk

Viltgryte uten melk og gluten Skrevet av Kathrine den 10. Jeg lovet egentlig min kjære kjøttkaker i brun saus på bursdagen, men kom til slutt frem til at om jeg skulle få noe ut av dagen selv, og bla. Jeg har som deg slitt med langvarige magesmerter og med å finne frem i jungelen av allergimat. Hva kan vi egentlig spise når vi kutter gluten og melk fra kostholdet?


De siste årene har jeg prøvd og feilet meg frem til alle de deilige oppskriftene dere finner her på glutenogmelkefri.

Finhakk hvitløk, rens og del grønnsakene i skiver eller mindre biter. Brun kjøttet, løk og hvitløk i små porsjoner i solsikkeolje ved middels varme. Det er masse fint å finne på nettet, men det er sjelden jeg kommer over matretter som har ovennevnte begrensninger, så da er det bare å brette opp ermene og finne på noe smakfullt og uten ovennevnte ingredienser. Disse næringsstoffene får du fra melk Melk inneholder viktige næringsstoffer, blant annet jo kalsium, fosfor, B-vitaminer (vitamin Bog B12) og proteiner. Myndighetene anbefaler et daglig inntak.


Med det menes porsjoner. Indisk gryterett med kylling, eple, ingefær, chili og kokosmelk.

Denne oppskriften er inspirert av den indiske kyllingsuppen, som synes å ha falt i smak hos flere av mine lesere. Gryteretter kan lages av kjøtt både med og uten bein. Rettene lages vanligvis av kjøtt som trenger litt koketid etter bruning. Det finnes mange klassiske gode gryteretter som Biff Stroganoff, Boeuf Bourguignon, Osso Bucco, Gulasj og Coq au vin. Velkommen til utenmelk!


Utenmelk er en side for alle oss som lever med et melkefritt kosthold. Siden er drevet av Hege J. Fledsberg og Britt Sunde som sammen har mange års erfaring innen allergi, intoleranse og ernæring. Gulrotkake uten melk og gluten. Tid: min Skogsbærfromasjkake uten gluten og melk.


Chili sin carne (chili uten kjøtt) er den vegetariske versjonen av chili con carne. Vår versjon er med bønner, gulrot og paprika. Server chili med ris og en frisk. Et annet godt gryterett -triks er å bruke kjøtt med bein.


Oksebog er en stykningsdel som har et lite, rundt bein i midten.

Ha dette beinet med i gryten, for det tilfører masse god smak til kraften. Det er vel verdt å vente på at denne gryteretten skal bli ferdig i ovnen! Mai er en deilig vårmåned som ofte byr på festligheter i form av konfirmasjoner og bryllup og ikke minst nasjonaldagen. Alternativer kan være hjemmelaget pizza uten ost og pastaretter med tomatsaus eller annen grønnsakssaus. Kinesiske- og andre øst-asiatiske matretter er oftest uten melk.


Poteter, ris og pasta. Ellers er både laktoseredusert og plantebasert melk er ofte søtere enn kumelk, så det er lurt å se an mengden sukker som ellers står oppgitt i oppskriften. Kanskje må du justere litt, tipser hun. Vafler er en evig favoritt.


Oppskrift på deilige vafler uten melk og gluten finner du her. Reply Mat på Bordet 3.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg