fredag 16. oktober 2015

Sliten og verkende kropp

Finn laveste nettpris her. I begynnelsen merker man at motstanden mot jobben blir større og større og man begynner kjenne det på kroppen. Man gruer seg til å gå på jobb og føler seg sliten.


Spesielt opplever man at man mister kontrollen over. Verking i kroppen kan skyldes alder og miljø.

Kroppens betennelsesnivå øker etter hvert som vi blir eldre. Det er en bagasje som blir tyngre med årene, en del av den som slitasje som vi utsettes for gjennom slurvete kosthol stress, mangel på søvn og påvirkning fra miljøgifter, sier dr Fedon Lindberg. Har hatt, og har, en utrolig slitsom høst. Jeg trenger et råd.


På jobb er det underbemanning og sykefravær, og jeg har stått på ekstra i lang ti springer rundt med en klump i magen og hjertet i 1hele dagen, hopper ofte over lunsjen, og spiser heller en sjokolade i farta. Husarbeid får jeg ik. Kroppen skiller nemlig ut hormonet kortisol når vi går gjennom en stressende periode, og dette fungerer som en naturlig oppkvikker.

Det er lett å kutte treningen hvis du er sliten. Kroppen produserer endorfiner, kroppens lykkehormoner, som gjør at du blir mer opplagt og våken. Etter cellegift har jeg etter år med ekstreme smerter fortsatt smerter i ledd og muskler, kramper i bena og jeg er stiv. Og jeg får av og til en slags føling i alle ledd når jeg er sliten.


De som er overvektige eller undervektige, må jobbe hardere enn normalt for å gjøre dagligdagse aktiviteter - som igjen kan føre til at man blir ekstra trøtt og sliten. Undervekt gir mindre muskelstyrke, og man føler seg sliten raskere. Graviditet, spesielt i de første ukene, kan også tappe energi.


Ofte plaget av kløe i underlivet og et par ganger illeluktende utflo noe jeg har fått behandling for. Så tilbake til smertene i knær, en verking som de siste dagene har tiltatt og spredd seg til andre steder i kroppen. Også er jeg veldig trøtt og utmattet. Endelig en rynkekrem som virker. Hvem rammes av vondt i kroppen ? Alle kan være uheldige å bli rammet av en verkende og smertefull kropp.


Det er ikke nødvendigvis at man har gjort noe galt, men når det er sagt så kan for eksempel meget tungt arbeid bli til smerter senere i livet – på lik linje som at for mye inaktivitet også kan føre til vondter i skrotten. Den viste store mangler på mineraler, samt tungmetall forgiftning av kvikksølv. Flertallet skjoldbruskkjertelhormoner som produseres av thyroidea er bundet til et protein – tyroksinbindende globulin(TBG) for å kunne frakte dem rundt i resten av kroppen og inn i cellene.

Fritt Tog T3: På et tidspunkt omdannes Ttil Ti mange av kroppens vev, først og fremst i nyrene og leveren. Nina Tvedten ved Brygga Fysioterapi, psykomotorisk senter i Tromsø og Universitetet i Tromsø, har arbeidet med dette temaet de siste tyve årene. Hun har lang, klinisk praksis med psykomotorisk fysioterapi og undervisning av fysioterapistudenter med utgangspunkt i et fagsyn der kropp og sinn ikke kan sees uavhengig av hverandre. Det er ikke invalidiserende smerter og jeg fungerer helt normalt. Kanskje noe sliten og trett, men det kan vel så gjerne handle om livssituasjon.


Det er kanskje ikke tett å kalle det smerter, men jeg er øm og verkende i beina. Men der kan jeg ta feil. Stivheten er tilstede kun om morgenen. Den største utfordringen er å ha smerter timer i døgnet, ikke sove godt en eneste natt og aldri føle seg opplagt, men alltid sliten.


Det å ha smerter timer i døgnet gjør noe med deg, forteller Mette. Fibromyalgi er i utgangspunktet kronisk og går ikke over. Man lærer å kjenne kroppen ved tid og kan da planlegge seg frisk ved hjelp av nok næring og hvile. I noen tilfeller blir smertene langvarige og kroniske, og vanskelig å håndtere.


I denne artikkelen omtaler vi et utvalg av tilstander som kan gi store smerter. Les om smerter og smertebehandling her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg