torsdag 22. oktober 2015

Går det an å være allergisk mot sukker

Blodprøver hos legen viser at jeg er allergisk mot noe (høye verdier) men de finner ikke ut hva det kan være. Har ikke noe utslag på de vanlige allergiformene så derfor tror legen at det må være noe sjeldent. Antageligvis noe jeg spiser. Jeg er en del plaget med.


Allerede etter første kakestykke i går , begynte jeg å føle meg rar, da det var lenge siden jeg hadde spist noe særlig sukker.

Nå har det vært 17. Spiser jo frukt og bær en gang i blant, men mengden har mye å si. Det er nemlig mulig å være allergisk mot enkelte kjøttproteiner,.


For de fleste går tilstanden over etter noen. Det er ikke bare ved å spise mat man er allergisk mot at man kan få en. For å forårsake en immunrespons er et allergenprotein nødvendig.


Sukker er sukrose, som består av fruktose og glukose.

Imidlertid kan et annet problem oppstå. Kan man spise det man er allergisk mot , hvis man ikke reagerer? Hva kan skje om man spiser noe man er allergisk mot ? Er det mulig at en kan ovebelaste kroppen med å spise så mye sukker at den blir dårlige. Lurer på om jeg er allergisk mot sjokolade?


Er jeg allergisk mot fisk? Symptomer som tette bihuler, hodepine og elveblest kan indikere en allergisk reaksjon. Sukker finnes i mange deler av våre dietter, både i naturlige og næringsrike matvarer. Celler i kroppen bruker sukker til energi, så en bivirkning på sukker kan forårsake alvorlige komplikasjoner. Det er skritt som folk kan ta for å unngå sukker og komplikasjoner av intoleranse, og å se en lege er.


SVAR: Hei Jente 1 og takk for at du skriver til ung. Det gjelder egentlig all slags sjokolade, men mest mørk. Hver gang jeg har spist lit sjokolade, så går det ca 1-timer, så blir jeg kvalm, svimmel også bryter det ut kjempemasse kviser på kroppen min (spessielt i ansiktet).


Vet du kan være allergisk mot det , en venninne er det , men vet ikke hvilke spesifikke plager hun får da. Klør du av cola light, cola zero også? Hvis barn er allergisk mot mer enn én ingrediens i sjokolade, kan de ha alvorlige reaksjoner.

Når den blir spist, oppstår det ingen produksjon av immunglobuliner. Det kan være lett til meget plagsom kløe. Utslettets flyktighet, og at det forsvinner uten å etterlate forandringer på huden, skiller urticaria fra de fleste andre hudsykdommer.


Skulle det likevel være forkjølelse - så har vi en velsmakende kur her til trøst. Så kjedelig å ha disse symptomene! Reaksjonene på fisk og skalldyr er gjerne hissige.


Noen kan til og med reagere på damp ved koking av fisk. Tran skal ikke inneholde fiskeprotein, som er den bestanddelen allergikeren reagerer på. Så jeg har derfor kuttet ut ALT av sukker i mitt kosthold. Må være skikkelig nøye med at jeg ikke spiser noe som er tilsatt sukker , som jo det meste egentlig er.


Noen ganger er reaksjonene i luftveiene en del av symptomene ved allergisk sjokk (anafylaksi), og de kan være et forvarsel om en alvorlig utvikling av allergireaksjonen. Allergisk sjokk (anafylaksi) Matallergisk sjokk opptrer særlig hyppig etter inntak av mat i fareklasse og kan gjøre det etter meget små mengder. Som tenåring ble jeg bare verre. Livet mitt styres av min allergi mot banan.


Hvis du har lette plager, kan du ofte finne hjelp på apoteket. Hvis apoteket ikke har noe som hjelper, er det viktig at du går til lege for å prøve en reseptbelagt behandling. Det finnes god hjelp å få mot allergiske plager, og ingen skal være nødt til å lide av sine allergisymptomer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg