fredag 16. oktober 2015

Lapskaus med lapskausblanding

Med Djupviks geniale hurtigtriks får du en lapskaus med masse smak, mørt kjøtt og den deilige melne og tykke konsistensen lapskausen skal ha. Og det etter kun til minutter på kjøkkenet. Hos oss har lapskaus faktisk blitt en typisk hverdagsrett som vi tyr til på travle dager når alle skal videre på hver sin aktivitet. Når du vil servere ekte husmannskost, men ikke har all verdens ti er dette løsningen: Du kjøper ferdig kuttet kjøtt og grønnsaker og koker alt sammen i minutter. Utrolig enkelt og veldig godt!


Lapskaus med lapskausblanding

Vi er i gang med ei ny veke, og visst du vil lage noko skikkelig godt og enkelt til middag, er lapskaus midt i blinken. En super familiemiddag som etter litt forberedelser kan stå å putre for seg sjølv: Du trenger, ca. Jeg har brukt det til lapskaus og suppe.


Lapskaus : pose lapskausblanding. Et eller annet kjøtt, for eksempel strimlet svinefilet, kjøttdeig eller kjøttpudding. Ha alt i en kjele, tilsett litt vann og kok opp. Lag evt brun saus og ha på, hvis du liker det. Suppe lager jeg på samme måten, men med mer væske.


Lapskaus med lapskausblanding

Hell på dl kjøttbuljong og kok opp. Smak til med salt og pepper og server med flatbrø smør og et dryss finhakket persille. Idag har eg en ny, deilig oppskrift på lapskaus å dele med dokke #128578; Eg har laga ein vegetarvariant med byggryn som blei skikkelig, skikkelig godt. Byggryn gir lapskausen en god kilde til protein og karbohydrat, og holder magen god og mett i timesvis. Det ER lov å jukse litt i hverdagen, spesielt når det er med sunne ingredienser.


Bruk frossen grønnsaksblanding til lapskaus , og du kan ha middagen på bordet på cirka et kvarter. Her har vi brukt kjøttpølser i lapskausen, men du kan like gjerne bytte ut pølsene med litt rester av kylling eller annet kjøtt. Hjemmelaget lapskaus er en varmende klassiker til kjølige kvelder, og med høstens rotgrønnsaker får du en smaksrik middag med flotte høstfarger. Denne oppskriften på mørk lapskaus med storfekjøtt er verdens beste, syns vi.


Lapskaus med lapskausblanding

Skjær kjøttet i terninger. Brun det godt i små porsjoner og krydre med salt og pepper. Ha kjøttet over i en gryte når det er ferdig brunet. La det putre til kjøttet begynner å bli mørt.


Tilsett kraft og kok opp. Gratinert lapskaus. Du kan sjølvsagt bytte ut lapskausblandinga med friske rotgrønsaker i staden, eller suplere med det du har i grønsakskuffen. Gulrot, potet, sellerirot, pastinakk og purre er fint å bruke. Pølsene som skal i kan du bytte ut til ein litt meir krydra versjon om du vil, eller ein vegetarversjon om du vil lage det.


Lapskaus med lapskausblanding

Difor egnar mjølne poteter seg best, dei går i oppløysing, og jamnar lapskausen fint. Har du berre kokefaste poteter, så kan du jamne lapskausen med litt potetmospulver, viss den er laus i fisken. Ingredienser3-4g karbonadedeig eller kjøttdeig pose lapskausblanding pk brun saus (evt. lag sausen fra bunnen av) TilberedningBrun kjøttet i en kjele eller stor panne. Bland saus-pulver med vann til det er jevnt og hell over kjøttet Hell i lapskausblandingen og. Smaken av kokt kjøtt i gryta gjør susen, så når dere har ti ta jobben med å steke kjøtt og lag en skikkelig middag – det setter både store og små pris på.


Denne typiske husmannskosten lages i mange varianter, her er en med pølse. En rett som fort blir barnas favoritt. Lett å lage, lett på smak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg