fredag 2. oktober 2015

Kyllingkjøttdeig og pasta

Kyllingkjøttdeig og pasta

For å unngå matsvinn og spare ti kan det være fint å ty til restemiddag. Men da er det viktig å sørge for at restene oppbevares riktig. De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter.


Kyllingkjøttdeig og pasta

Pasta med kyllingkjøttdeig er en familiefavoritt! Revet parmesan på toppen gir det lille ekstra. Fres løk og hvitløk blankt i smør i en kjele.


Ha i gulrot i strimler, spagettisaus, hakkede tomater, tomatpuré, chilipulver, soyasaus og litt sukker. La dette koke noen minutter. Stek kyllingkjøttdeigen og ha den i sausen. Server kjøttsaus med spagetti og evt. Oppskriften er hentet fra.


Kyllingkjøttdeig kan brukes på nesten akkurat samme måte som den tradisjonelle kjøttdeigen. Retter som pasta med kjøttsaus, lasagne og taco er er ingen utfordring for kyllingkjøttdeigen. Bruk hvitløkspresse og press hvitløken rett i panna.


Når det begynner å lukte hvitløk, trekk plata av varmen (ca ett minutt). Pisk fløte og egg lett sammen. Ha pastaen i stekepanna og hell over fløteblandingen. Pynt med parmaskinke og frisk timian. Verken jeg eller Anette er spesielt fan av kyllingkjøttdeig , men når Rema hadde tilbud gikk vi rett i fella og satt igjen med to pakker.


Har man først gått på en smell må man bare krumme nakken og løse det. Heldigvis er det bare mat. Himmelsk pastarett med kylling og bacon i fløtesaus. Legger du til en riiiikelig klunk ( og vel så det) fløte som her, har du en definitiv vinner!


Hvis du er usikker på hvor mye pasta du skal beregne per person, bruk følgende huskeregel: 1gram ukokt pasta per person. Pasta tar til seg litt i overkant av sin egen vekt i vann når den er ferdig kokt, så det vil si at 1gram tørr pasta veier litt over 2gram når den er ferdig kokt. Her får du fusion fast food fra to av våre favorittkjøkken. Flyturen fra Roma til Bangkok tar drøye timer – her blander du noe av det beste fra begge på bare minutter.


Pasta i alle former og fasonger er populær mat for de aller fleste, og øverst på popularitetsskalaen regjerer nok spagetti Bolognese - spagetti med kjøttsaus! Her er en enkel og barnevennlig versjon. Vil du ha den litt “tøffere”, så tilsett et par finhakkede hvitløkbåter sammen med de andre grønnsakene. Her har vi også brukt kyllingkjøttdeig for en litt sunnere variant, men vanlig kjøttdeig kan brukes. Denne sausen er både enkel og kjempegod.


Slunken lommebok etter ferien, men mat må vi ha ! Billig og ganske så sunn middagsmat ! Konfekt (93) Krydderblanding (8) Pasta. Her finner du det du trenger av inspirasjon til både hverdags- og. Middagsmenyens magreste kjøttdeig er trillrunde trumfkort i denne tagliatelle-retten.


Små smørstekte kyllingboller, smakelig krydret med hvitløk og spinat. Varm en stekepanne med olje. Ha kjøttet over i gryten med grønnsakene. Tilsett kokosmelk og vann. I mellomtiden tilbereder du ris etter anvisning på pakken.


Ha til slutt i saften av en lime og rør om. Når pastaen er ferdigkokt, tøm ut vannet og bland pasta og kyllingblandingen i en kjele og la det koke i ca. Strø på litt oregano og server den med salat eller tzatziki. Ringle over litt av din beste olivenolje, og krydre med flaksalt og nykvernet sort pepper.


Gi salaten et lite dryss med friske basilikumblader. Drypp ostesausen over laksen og pastaen, og nyyyyt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg