tirsdag 6. oktober 2015

Usosiale jobber

Jobb som portør hadde egentlig passet meg helt greit hadde det ikke vært for at man må kommunisere endel muntlig. Men det er et arbeidsmiljø jeg ikke passer inn i - skravlete kolleger og meg som er helt motsatt. Det er selve JOBBEN jeg er interesert i, ikke de som jobber der. Yrker for den usosiale.


Skriftlig kontakt med andre går helt fint! Jeg kan prate om jobben min.

Det er ikke snakk om kunder, i den grad de er der så er de ikke en del av min jobb der. Så jeg kan være der uten å ha kontakt med andre enn de jeg jobber med. Og da går det i jobbsnakk.


Kan bli mange stille perioder om vi bare er to, siden samtaletemaer da begrenser seg. Sosialhjelp blir kuttet hvis barna jobber. Flere enn 1kommuner kutter i sosial- hjelpen til mor eller far dersom de har ungdom i huset som selv tjener penger. Noe av det aller mest usosiale sosialkontorene gjør, sier lederen av foreningen Fattignorge.


Jeg jobber et sted hvor vi har vært en sabla fin gjeng. Et sted vi er for å jobbe, men samtidig ha det gøy på jobb.

Det er ingen problemer å snakke skit i lunchen eller samles for en kaffekopp i løpet av dagen. Det har også vært en uskreven regel at vi ikke baksnakker kollegaer. Der jeg jobber (bolig for utviklingshemmede), har de satt en grense på rundt for natt. Jeg tror det er flere årsaker til det.


Har man ansatte som både kan jobbe dag og natt, har en mer å spille på ved sykdom. En blir også bedre kjent med brukere og rutiner på dag, hvilket kan føre til at en gjør en bedre jobb igjen på natten. Hei Hva betyr det å være asosial?


Hva er forskjellen på å være asosial og usosial? Mamma sier hele tiden at jeg er asosial siden jeg ikke vil møte folk og være med dem, jeg vil bare være alene eller med familien. Vi har laget en veiledning i sosiale medier for offentlig forvaltning.


Jobber du i offentlig forvaltning og har innspill eller relevante historier, del de gjerne i kommentarfeltet eller kontakt oss. Sosiale medier er nettsider og apper som tilrettelegger for å skape og dele innhol og å delta i sosiale nettverk. De usosiale De er ikke mange. De to eldste er på flere sosiale medier.


Det er fordi det å ha nok fritid ikke bare handler om mengden friti men også om å ha fri samtidig som andre. For å kompensere dem som jobber til usosiale tider, og for å begrense bruken av slik arbeidsti fastsetter lov og tariffavtaler at usosial arbeidstid skal betales ekstra. Ja, jeg er blitt skikkelig asosial med årene.


Føler at jobben og familien opptar all min ti så når kvelden kommer og ungene har lagt seg ønsker jeg bare å slenge på sofa og slappe av, leser i bøker, strikker, baker, se på TV og koser med mannen min o. Usosiale kutt for pensjonistene!

Regjeringen foreslår flere kutt i pensjonen til alderspensjonister. Med unntak av tidligvaktene så er iallefall jeg mutters alene på jobb. Selv skulle jeg gjerne hatt selskap (jobbet her snart ett år og var godt vandt med kollegaer rundt meg hele tiden), men de andre i turnusen vil iallefall beholde dagens ordning hvor vi sitter helt alene i en NOC og ser på TV (og spiller dataspill på egne laptoper) imens vi venter på at en evt. Det er som regel dørgende stille på buss, tog og trikk.


De aller fleste er oppslukt i mobilen sin, og det er mange som mener at smarttelefoner nærmest har tatt over livene våre og gjort oss. Men det er ikke sikkert at tallene stemmer helt ettersom det er opp til dem å huske tidsbruken. Jeg føler at folk knapt kjenner meg Sosiale medier skal være et sted der du kan komme i kontakt med andre mennesker.


Stadig flere barn og unge bruker sosiale medier for å holde kontakt med venner og kjente, og for å treffe andre med samme interesser som en selv. Mens nesten ingen 9-11-åringer bruker sosiale medier, tiltok bruken i 12-årsalderen, og.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg