mandag 26. oktober 2015

Hvor ofte spiser baby 6 mnd

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Check out For The Baby. Her på denne siden vil vi gå gjennom hva barn på -mnd kan spise , og hva de burde spise.


Men dersom du har fullammet frem til nå og skal begynne med de første smaksprøvene, anbefaler jeg at du tar en titt her – hvor du kan lese om de første smaksprøvene og hvordan du går frem når barnet skal introduseres for mat for første gang. Min er flaskebarn, så begynte med fast føde når han var mnd.

På første og siste måltid ete han en porsjon med mild havregrøt og litt sviskemos. På dei to i midten ete han ein eller anna fruktmos eller liknande før han får flaska. Her får du en oversikt over hvilken mat du kan gi til babyen når.


Mange starter med fast føde som måneder gammel, mens andre venter til måneder. Jeg lurer på hva deres - mnd babyer spiser i løpet av en dag. Hva får de, og har dere brukt tid på å venne de til det, eller var det rett på?


Og får de måltid i stedet for melk eller kombinerer dere?

Har ei jente som blir mnd i morgen, og som til nå kun har fått grøt på kve. Han en baby på mnd som ikke er særlig interessert i mat. Klarer seg gjerne lenge uten mat, og gir sjelden tegn til å være sulten. Hvor ofte skal en mnd gammel baby ha mat egentlig?


Blir ikke mange måltidene hver dag det. Det er ulikt fra kvinne til kvinne og fra barn til barn hvor mange amminger som skal til for å dekke barnets behov. Følg babyens utvikling måned for måned fra fødselen til barnet fyller år. Råd til foreldrene om hva dere kan forvente dere, og tips til oppdragelsen.


Prøv å finne litt sunnere snacks til de begge, eller til dere alle som en familie. Det barn ikke blir tilbudt, spiser de ikke. Og det vil komme nok av anledninger senere i livet til å spise kake, is og å drikke saft. Ta gjerne en titt på noen av oppskriftene mine hvor du kan finne mange gode snacks og mellommåltider. Da min var 4-mnd , spiste han pupp.


Hvis du ikke ammer, kan du forholde deg til det som står bak på mme-pakken. I starten vil det kanskje være mer utforsking og gris enn spising , og dette er en del av læringsprosessen.

Krev aldri at barnet skal spise opp maten sin. Det er viktig å akseptere barnets grenser. Barnet sier klart fra når det ikke orker mer.


Dersom barnet spiser samme mat som resten av familien, må dere passe på at dere ikke salter maten i nevneverdig grad. Barnets nyrer er umodne og klarer ikke å skille ut overskudd av salt. Babyens søvn i alderen –måneder. Mot slutten av det første året opplever en del foreldre at barnet fremdeles våkner opp og gråter mellom søvnsyklusene.


Min baby er straks mnd , og da kan man jo starte med litt ny og spennende mat. Hun får mme, og pr nå også grøt to ganger om dagen. Kan dere skrive en oversikt over hva slags mat og til hvilke måltider dere gir babyene deres på ca mnd ? Vi fikk ikke i han noe fastføde før han var mnd , og nå spiser han bare ganger daglig.


Høres kanskje greit ut, men frokost så spiser han 3-skjeer grøt, før han begynner å grine og gir tydelige tegn på at han ikke vil ha mer. Sluker 2ml MME, men det metter ikke. Dette er i 7-tiden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg