tirsdag 13. oktober 2015

Hvor ofte amme nyfødt på natta

Det er derfor lite fruktbart å sammenligne sitt eget barn med andres. Det finnes ingen fasit som passer for alle. Så lenge babyen er frisk og følger kurven sin i fht vektoppgang så er det ingen grunn til å vekke babyen på natta for å amme den. Det kan føles som om du ikke har nok melk hvis barnet ditt er urolig om kvelden. Hvor ofte skal en amme.


Hvor ofte amme nyfødt på natta

Barnet vil kanskje ammes hele tiden, og brystene virker slappe og tomme. Men det blir ikke helt tomt, og melken er rikere på fett enn når brystene er helt fulle. Perioder med kveldsuro og intensiv kveldsamming er veldig vanlig - og det går over etterhvert. Barn som får morsmelk, har som regel hyppige avføringer i starten.


Det er ikke uvanlig at du må skifte opp mot åtte til ti bleier om dagen, sier jordmora. I begynnelsen bæsjer de gjerne ofte , men så roer det seg gjerne litt ned. Venter man til babyen våkner selv, eller skal den vekkes å få tilbud om mat med jevne mellomrom? Les mer om amming , hvor ofte du bør amme , hvor lenge , hvordan oppbevare morsmelk, nattamming, økedager, se info om amming på flere språk m. Ofte kan man amme barnet allerede når det er nyfødt og barnet finner selv frem til brystet.


Hvor ofte amme nyfødt på natta

Nattammingene med spising, raping og å få henne til å sove igjen tar som regel bare minutter. En nyfødt baby har en veldig liten magesekk, og kan derfor spise ganske lite ved hvert måltid. Dermed må det ofte påfyll til, siden den ikke kan bygge opp noe lager. Den umodne hjernen har også godt av hyppig stimuli, og da er hyppige oppvåkninger med kontakt med mor døgnet rundt viktig. Vi forklarer hvor ofte du skal amme her på Gravid og Baby.


For et nyfødt barn som er en uke gammelt er det gjennomsnittlig å amme ganger per døgn. Tømmer babyen begge bryst ved hver måltid? Forøvrig skal de vel helst legge på seg 1g pr uke minimum. Her er en omtrentlig oversikt.


Hvor ofte amme nyfødt på natta

Når er det greit å slutte å amme om natta ? Og hvordan få det til? Om natten kan barnet fremdeles våkne et par ganger. Hvis du må amme eller skifte på barnet om natten, bør det gjøres på en måte som ikke stimulerer barnet.


Det er umulig å finne ut hvor mye melk en ammet barnet får. Av denne grunn kan mange foreldre lurer på om deres barnet får nok - eller kanskje til og med for mye - morsmelk. Sånn hadde jeg det også fordi babyen tidlig fikk seg en favorittpupp Selv om jeg forsøkte å legge ham ofte til det andre brystet, ble det til at han drakk mest av det ene. Tror det er temmelig normalt. Det er kjedelig fase du er inne i, men det går over.


Hvor ofte amme nyfødt på natta

Håper du får svar hos legen slik at det ikke blir så plagsomt for deg å amme. Fra 3- til 6-månedersalderen kan mange barn sove sammenhengende 5-timer om natten, noen med korte oppvåkninger innimellom. Som oftest daglig så har han ett måltid hvor han spyr opp det han har spist (vil ikke kalle det gulping pga mengden). Jeg vet at dette kan skyldes at lukkemuskelen ikke er så godt utviklet hos de små. Burde jeg få det sjekket på helsestasjonen?


Jeg lurer litt på hvordan dere som ammer om natta organiserer dette. Sover begge foreldre og baby på samme rom, eller sover baby på eget rom (fra når?) eller en av foreldrene på eget rom? Ammer dere liggende i senga, sittende i senga, i en sto. Tåteflasker (flaskevarmer), alt etter som om du skal amme eller ikke. Engangsbleier (ikke for mange av minste type, babyen blir fort stor).


Noen velger tøybleier alt etter hva du ønsker. Et nattlys er bra å ha når det er mørkt på rommet om natta , så babyen ikke blir så våken hvis man må slå på lyset, når man skal amme elle gi. Førstegangs mamma med mange spørsmål. En vanlig dag for oss ser ca sånn ut: (Ca klokkeslett) 06.


Da skulle man amme hver fjerde time og måtte kun amme så og så lenge. Ammehjelpen er veldig glad for at nesten alle norske mødre ammer sine nyfødte. Gode, praktiske råd og oppmuntring fra sykehus, helsestasjon og fra positive, erfarne personer i nærmiljøet er ofte avgjørende for en velfungerende amming.


Nyfødt : La babyen være selvregulert. Legg babyen mellom klokken og 23. Jo oftere barnet ditt blir lagt til brystet, jo mer melk vil du produsere og det er gunstig for barnet ditt.


Det er selvsagt forskjell fra barn til barn på hvor ofte de viser tegn på sult.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg