tirsdag 13. oktober 2015

For mye alkohol over tid

Kjøp fôr i metermål og se det store utvalget vi har til prosjektet ditt. Finn laveste nettpris her. Noen av de langvarige forandringene som gjentatt bruk av alkohol påfører hjernecellene, vil vise seg ved økt trang til nye alkoholinntak (avhengighet, addiction). Man bruker mye tid på å skaffe seg - og drikke av alkohol og til å komme seg til hektene igjen etter drikkingen.


Alkohol er et gift for kroppen, og kan blant annet gi skader på leveren.

Over tid så vil du også se tegn på misbruk av alkohol i huden. Hele kroppen påvirkes - også huden, som vil kunne bli fortere gammel, sier Hübner, som også påpeker også at livsstilen som ofte følger med et høyt alkoholforbruk vil ha effekt både på huden og resten av kroppen. Etter sommerferien har mange kanskje drukket ekstra mye alkohol ,. Kort sagt er det ikke det organ i kroppen som ikke påvirkes av alkoholforgiftning over tid. Du øker blant annet risikoen for hjerte-karsykdom, kreft, overvekt og høyt kolesterol, sier hun.


Det dumme er at det ikke er mulig å gi noen sikker grense for hvor mye det er trygt å drikke. Det er faktisk mulig å pådra seg en hjerneskade dersom du over tid drikker mye.

Det sier klinikkdirektør ved Bergensklinikkene Kari Lossius. Drikker du mye alkohol - over tid - går det naturligvis utover kroppen din. Det kan bidra til høyere blodtrykk. Dessuten inneholder alkohol tomme kalorier, som ikke er spesielt sunt for kroppen.


Alle synes å kunne utvikle alkoholisme, men noen er mer disponert enn andre. Ved utvikling av alkoholisme vil stadig mer av livet dreie seg om alkohol. En vil stadig føle trang til nye alkoholinntak og bruke mye tid på å skaffe seg alkohol. Det vil være vanskelig å komme til hektene igjen etter drikking. Hun sier at det omtrent vil ta tolv timer før alkoholen er ute av blodet hos en kvinne på kilo som har drukket tre glass vin over ganske kort tid.


Hun tror mange undervurderer dette. Små mengder alkohol innebærer vanligvis liten skaderisiko for friske personer. Graden av helserisiko øker både med hvor høy promille du har og hvor ofte du drikker, men det er store individuelle forskjeller.


Bruk av alkohol over tid øker også risikoen for utvikling av alkoholisme. Alle kan utvikle alkoholisme, men noen er mer disponert enn andre. Det finnes ingen sikker nedre grense for hvor mye og hvor ofte du må drikke for å utvikle avhengighet, dersom du er disponert for dette, sier Mathisen.


Høyt alkoholforbruk over tid gir ulike helsekonsekvenser.

Men det er vanskelig å vite hva som er for høyt alkoholforbruk for den enkelte. Og menn og kvinner reagerer dessuten fysiologisk forskjellig på alkohol , blant annet på grunn av ulik kroppsmasse. Alder spiller også inn. Det betyr også noe hvordan man drikker. Det verste du kan gjøre mot leveren din er å innta for mye alkohol over lang tid.


Siden det er leveren som står for avgiftning, og alkohol faktisk er en gift for kroppen, kan for mye alkohol over tid gi leverskade, sier hun. Hvor mye som er for mye vil avhenge av blant annet genetiske faktorer. Kutter en alkohol så vil oftest slike forhøyde leverprøver synke greit ned til normale verdier igjen over en del tid. Dette gjelder inntil et visst point of no return, dvs hvis leverskaden er for stor og leveren varig skadet, f. Når man drikker alkohol til maten tar det lengre tid før alkoholen tas opp i kroppen, og dermed blir plagene mindre enn når alkohol inntas på tom mage.


Medisinsk kull i forbindelse med alkoholinntak kan til en viss grad forebygge slike plager fordi kull binder en del alkohol i tarmen. Ut fra vevsprøver kan man se om det er alkohol som har framkalt tilstanden eller om det er arvelige faktorer. I de aller fleste tilfellene er alkohol synderen, sier Grønbæk. Det er veldig ulikt hvor mye alkohol det skal til for å forårsake skrumplever, men som regel er det et misbruk over lengre tid. Hvor mange drikker alkohol , hvor ofte drikker vi, og hvor mange drikker mye på en gang?


Hvordan varierer alkoholbruken mellom menn og kvinner, mellom ulike aldersgrupper, og mellom andre sosio-demografiske grupper? Har dette endret seg over tid ? Dette er tema som belyses i denne artikkelen. Kroppen, og spesielt hjernen, tilpasser seg alkoholen når man er beruset over flere timer. Fordi alkohol stimulerer de mekanismene i kroppen som blant annet gjør deg mer oppstemt og samtidig mer avslappet, vil kroppen måtte jobbe ekstra når alkoholen ikke lenger er til stede for å kompensere for den manglende stimulansen. Du er ikke alene om å ha foreldre som drikker for mye eller ruser seg.


Det er vanskelig i hverdagen, og kanskje ekstra vondt i ferier. FÅ HJELP: Er det mye alkohol eller rus hjemme? Kontakt alarmtelefonen, en voksen du stoler på, eller sjekk ut ung. I leveren skjer forbrenningen først og fremst ved hjelp av enzymet ADH ( alkohol dehydrogenase) som omdanner etanol til acetaldehyd. Deretter omdannes acetaldehyd til eddiksyre ved hjelp av enzymet ALDH (acetaldehyd dehydrogenase).


Så mye som av den alkoholen som kommer over i kroppen, brytes ned i leveren. De mest brukte biomarkørene for alkoholinntak og deres viktigste egenskaper presenteres i tabell 1. Noen av disse kan brukes til å identifisere et skadelig forhøyet alkoholkonsum over tid , andre indikerer at alkohol nylig er inntatt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg