mandag 12. oktober 2015

Eksempel på case

Case -studie, studie av én enhet, på norsk også omtalt som kasusstudie eller eksempelstudie. Det engelske case kommer av latinsk kasus, som betyr tilfelle. Om man for eksempel ønsker kunnskap om land i verden, så kan en studie av Norge være en case -studie.


Her finner du en rekke drøftingsoppgaver, der de fleste tar utgagspunkt i konkrete case og eksempler. Bakgrunnskunnskapen for å løse disse oppgave finner du i Prosjektledelse, 3. Lurer du på hva case -intervju er, hvem som bruker det og hvorfor?

Et case er en praktisk oppgave som gjerne tar utgangspunkt i et problem eller en utfordring som en person eller en bedrift står overfor, og spør hvordan du vil gå frem for å finne en god løsning på saken. Noen eksempler kan være basert på reelle hendelser, mens andre er fiksjonelle fremstillinger. Under finner du seks caser.


Alle kommer med ulike løsningsforslag, og i venstremenyen er ekspertens kommentarer til disse. Casene kan brukes til å øve på retningslinjene, enten på egenhån men helst i en personalgruppe. Case 1: Lise er opprørt Case 2: Kari drar på byen Case 3: Anders skal på hytta Case 4:. Et case er gjerne en oppgave med en problemstilling som er relevant i forhold til den jobben du har søkt på , sier Rådgiver Silje Sandberg i rekrutteringsfirmaet Orion Search.


Eksempel på en case.

Hun er enke og har tre voksne barn. De bor alle ett godt stykke fra Oslo. Tenk på at du som akademiker er trent i mye av det som skal ”måles” gjennom en case -oppgave. Case -oppgaver gir deg derimot en utmerket anledning til å vise hva du kan, ikke bare snakke om det.


Du kan for eksempel få vist frem evner til å strukturere informasjon, stille gode spørsmål, tenke logisk og analysere. Han trekker frem et eksempel fra boken, som ble gitt under et caseintervju i et kommunikasjonsbyrå. En rektor ved en norsk høyskole beskyldte sine studenter for utstrakt bruk av juks i oppgaver og på eksamen. Hvordan håndterer en dette på vegne av studiestedet? En pleieplan er en skriftlig plan for sykepleien, og den inngår i sykepleiedokumentasjonen, som er sykepleiedelen i pasientjournalen.


Det finnes mange forskjellige typer pleieplaner, og det er for eksempel forskjell på en administrativ og en pedagogisk pleieplan. Det er vanlig å bruke ulike dataprogrammer til å skrive pleieplaner. Et business case er en analysemetodikk som benyttes som verktøy for å avgjøre om et prosjekt eller en større aktivitet skal iverksettes. Business Case benyttes enten selvstendig eller som en del av en prosjektmetodikk, for eksempel PRINCE2.


Har også lagt ut en løsning til den oppgaven. Jeg har lagt ut et forelesningsnotat som omhandler delingsøkonomi. Andre notater blir lagt ut etter hvert som de blir ferdige.


På jobben kan mange situasjoner være vanskelige uten at det dreier seg om en etisk utfordring. Hvis du står overfor en utfordring der ditt valg blir rett for én, men feil for en annen, eller det blir galt uansett hvilken løsning du velger, står du overfor et etisk dilemma.

Særlig i forhold til de tre jentene, styres atferden deres langt på vei gjennom å spille på utestengning. Det blir en kontinuerlig tilhørighets-problematikk. Vi pleier å oppsummere seansen ved at lærer skrive ned kommentarer fra studentene i plenum (skriver fortløpende inn i datamaskinen). Dette kan for eksempel være å skrive en argumenterende tekst som ber elevene drøfte og ta stilling til et dilemma. Elevene kan også gå sammen i små grupper og arbeide med ulike etiske dilemma knyttet opp mot begrepene pliktetikk og konsekvensetikk som de skal presentere for medelevene sine.


I det videre arbeidet kan elevene få ulike skriveoppdrag knyttet til etiske dilemma.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg