fredag 2. oktober 2015

Sædkvaliteten synker

Den viser at både antall sædceller pr. Fertiliteten synker samtidig som folk i rike industrialiserte land får færre barn,. Studien omfatter ikke forskning på årsaken til at sædkvaliteten synker.


Men enkelte årsaker som nevnes er røyking under svangerskapet, livsstilsendringer i perioden og eksponering for plantemidler. Også overvekt og stress trekkes frem som mulige faktorer av Levine. Hva påvirker sædkvaliteten , og trenger vi egentlig menn? Både livsstil og miljøgifter kan spille inn, men forskningen mangler fremdeles tydelige svar på hvorfor. Men forskerne vet ikke hva som er skyld i utviklingen.


Sædkvaliteten til norske menn synker. Forskerne aner ikke hvorfor. Likevel er ikke livsstilsfaktorene nok til å forklare hvorfor sædkvaliteten synker , mener Magnus. Det står langt dårligere til med menns edlere deler, enn for noen tiår siden.


Det er dette mange ønsker mer forskning på, slik at vi kan snu trenden med synkende sædkvalitet. Fordi mye ser ut til å skyldes arv, er det gjerne lite man kan gjøre. Men å leve sunt vil for de fleste i hvert fall bidra til at sædkvaliteten ikke synker ytterligere. Bruk gjerne rådene over som utgangspunkt. Totalt antall spermier og antall morforologisk normale spermier viste også en synkende tendens.


Til radiokanalen sier legen at for hver grad temperaturen i punken øker, så synker sædkvaliteten med prosent. Det er ikke tilfeldig at at lastebilsjåfører ofte bruker lengre tid enn andre på å få barn, sier Dr. Reporter: Ingvill Bjorland Morten Munkvik er kommuneoverlege for b. Får man dårlig sædkvalitet av kaffe?


Mer enn 8mg koffein om dagen er ikke bra hvis man er mann og forsøker å lage et barn. For hver grad grad temperaturen i pungen øker, så synker sædkvaliteten med prosent. LES OGSÅ: Mye sex gir høy lønn Unaturlig Dr.


Purvis forteller at alt som gjør underlivet varmere, kan være skadelig for sædkvaliteten. Det gjelder spesielt i vesten,. Det betyr ikke bare dårligere sæ men at menn blir mer feminisert.


En av dem er at testosteronnivået synker. Ole Martin er langt ifra alene om å ha nedsatt sædkvalitet. Cirka hvert sjette par har problemer med å få barn uten hjelp, og av disse skyldes omtrent en tredjedel av. PODCAST: Sædkvaliteten synker på verdensbasis. I Europa og USA ser forskarane ein merkeleg tendens: Sædkvaliteten til unge menn blir stadig dårlegare.


Dei som blir ramma, slit med å få barn, og kjenner gjerne på ei kjensle av ikkje å vere mann nok. Men kvifor blir menn infertile? En nyere studie viser at sædkvaliteten har blitt over prosent dårligere de siste årene i den vestlige verden (1). Mulig gjelder det ikke bare vesten.


I høst besøkte jeg en fertilitetsklinikk i Doha i Quatar, og der også kunne de fortelle om en økende nedgang i fertiliteten, og spesielt hos mennene. Aller Media Hvorfor ser du denne annonsen. Nettstedet du nå besøker blir i stor del finansiert av annonseinntekter. Basert på din tidligere aktivitet hos oss, vil du få annonser vi tror kan interessere deg.


Sædkvaliteten og andre indikatorer på deltakernes helse ble undersøkt i starten av studien, etter den første uken (hvor de spiste et sunt kosthold), og etter den andre uken (da deltakerne i tillegg hadde konsumert store mengder sukker ). I begynnelsen av studien hadde en tredjedel av deltakerne lav sædmotilitet. Har det med sædkvaliteten å gjøre? Da jeg var liten, var det vanlig med store familier. Nå synker vi i etnisk folketall, og kan ikke skylde det på andre enn oss selv. Flere undersøkelser indikerer at sædkvaliteten er blitt redusert i etterkrigstiden, og antall behandlingsforsøk med in vitro-fertilisering i Norge er doblet i løpet av de siste ti årene ( 2).


Statistisk sentralbyrå beskriver en global reduksjon i fruktbarhet. Også mannens alder spiller imidlertid inn på muligheten for å bli gravi selv om sædkvaliteten faller mindre enn kvinners fertilitet, viser undersøkelsen. Når det gjelder om det er noe som kan øke sædkvaliteten dersom den er nedsatt, er jeg usikker. For menn som ikke kan lage barn er det nok ikke mulig å gjøre noe slik at de kan få det til likevel. Dette kan du eventuelt snakke med fastlegen din om.


Jeg håper dette var til hjelp for deg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg