torsdag 1. oktober 2015

Soppinfeksjon i underlivet varighet

Du kan handle trygt og enkelt på Vitusapotek. Vi har kunnskapen du trenger. Bestill fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg, Rask og Enkel frakt. Her kan du bestille klargjøring.

Finn informasjon om din resept her! Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag!


Disse soppene lever normalt i og på kroppen i munnen, halsen, tarmsystemet, vagina og på huden vår. Tilstanden er vanlig, mer enn halvparten av alle kvinner opplever dette i løpet av livet. Svie, kløe og luktfri utflod er vanlige symptomer på soppinfeksjon.

De fleste opplever at utfloden er tykk, hvit og klumpete (minner om cottage cheese), men tyntflytende utflod kan også forekomme. Sårhet, sprekkdannelse i underlivet og smerter ved samleie er andre symptomer som kan oppstå hvis man har soppinfeksjon. Som oftest oppstår soppinfeksjon i underlivet hos kvinner, men det kan også skje hos menn.


Denne infeksjonen i underlivet ble for første gang oppdaget hos en mann. Av Kathrine Woie, lege. Hyppigheten øker etter graviditetens varighet. Hvorfor får man soppinfeksjon ? I svangerskapet er det økt produksjon av kvinnelig kjønnshormon (østrogen). Opp mot ¾ av alle kvinner over år har opplevd en soppinfeksjon i underlivet.


Vanligvis vil man oppleve kløe, svie og endring av utflod når man har en soppinfeksjon. I de fleste tilfellene kan en enkelt behandle seg selv ved bruk av reseptfrie legemidler. Ulike typer utslett ved soppinfeksjon. Dermatofyttinfeksjoner starter normalt mellom fjerde og femte tå og kan spres til huden på foten og hendene.


Hodebunnstinea (sopp) rammer ofte barn (ellers er det ganske uvanlig med soppinfeksjoner hos barn) i epidemier, man smittes ofte i utlandet. Soppinfeksjon er en meget vanlig tilstand hos kvinner som gir både svie og kløe i underlivet , i tillegg til tykk, hvit og klumpete utflod. For sopp er dessverre like irriterende som det er vanlig.


En soppinfeksjon i underlivet er noe de fleste kvinner opplever én eller flere ganger i løpet av livet.

Man anslår at så mange som 5- av damer er plaget med tilbakevendende soppinfeksjon mer enn fire ganger i året. Med andre or sopp er noe alle kvinner burde kunne litt om. Synlig symptomer er utslett og tørrhetsfølelse på penis.


Dette kan behandles med antisoppkrem som man får på apoteket. Har begge soppinfeksjon , kan de smitte hverandre frem og tilbake og derfor bør begge behandles. De fleste kvinner rammes bare én eller noen få ganger i løpet av livet, men enkelte kvinner rammes gang på gang. Hvordan få vekk soppinfeksjon eller hvor lenge varer det? Sopp kan også gi lukt fra underlivet , men trenger ikke gjøre det.


Candida er en sopp. Jeg har klare symptomer på at jeg har fått sopp i underlivet. Burde nok dra til legen, men er det noen som vet hvor lang tid det tar før det går. Rifter i underlivet som ikke grorinnlegg4.


Symptomer på sopp i underlivet. Sopp i underlivet gir ofte symptomer som det er vanskelig å ignorere eller ikke legge merke til. Vanlige symptomer på sopp i underlivet er hvit utflod med samme konsistens som sur melk eller cottage cheese, kløe i underlivet , svie ved skjedeåpningen og hevelse i kjønnsleppene (kilde: 7).


Den medisinske termen er vaginal candidose. Hvis du tror du har sopp i underlivet , og har hatt det en stun vil jeg anbefale deg å snakke med noen voksne i familien din om dette. For det er ikke mulig for meg å si når din soppinfeksjon går over.


Typiske symptomer på sopp er i tillegg til kløe og rødhet ved skjedeåpningen og i skjeden, hvit, tykk ofte klumpete utflod. Det er så vanlig at det alltid er tilstede i underlivet. Det er først når det blir for mye av det at vi kaller det en soppinfeksjon. Det er som oftest kvinner som merker sopp i underlivet , men menn kan også ha det selv om de ikke har mange symptomer på det.


For å forebygge bør du unngå trange bukser og undertøy og overdreven vask av underlivet. For å behandle kan man kjøpe ulike midler reseptfritt i apotek. Andre medikamenter, kost, svangerskap og bruk av tettsittende klær kan også endre miljøet i skjeden og øke risikoen for soppinfeksjon.


Du får kjøpt soppdrepende midler på apoteket uten resept til å behandle denne tilstanden med. Vedvarende eller hyppige soppinfeksjoner bør vurderes av lege.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg