tirsdag 20. oktober 2015

Utslett under armene barn

Jeg har hatt utslett under armene i ca. Det er en lang rekke ulike årsaker. Det første man må gjøre er å få avklart en sikker diagnose for å gi råd om behandling. Det kommer ofte hos de minste barna , særlig i bleieområdet og under armene , der hud møter hu ifølge barnelege Camilla Moger.


Mot dette utslettet brukes egne soppmidler.

Bleieutslett: Dette er hudirritasjon på grunn av fuktighet og gnisning mot bleier og klær. Sørg for at barnets hud får lufttørke ordentlig når du skifter bleie. Utslett hos barn er vanlig. Ved femte barnesykdom blir huden i kinnene kraftig rø deretter oppstår det et småprikket, rødt utslett på armene , overkroppen og noen ganger på lårene.


Sykdommen krever ingen behandling. Mange utslett som oppstår hos barn og spedbarm er ufarlige, plager ikke barnet, og går over av seg selv. Om det er et kløende utslett finnes det lindrende behandling.


Her er en oversikt over noen av de vanligste utslettene som kan oppstå hos spedbarn og barn.

Hos barn med bleieutslett kan sopp trenge gjennom huden og forårsake soppinfeksjon. Candida utslett på kroppen. Kan skyldes uttalt svetting, bruk av antibiotika, immobilitet som gjør at hudfolder lukker seg over hud. Tilstanden er vanligst blant personer med diabetes som ligger i sykehus.


Klikk på lenkene for å se bilder av de forskjellige utslett. Røde hunder: Et utslett med lyserøde prikker kommer til syne først bak ørene og i hodebunnen. Vanlige årsaker til utslett på armene. Keratosis pilaris: Kjennetegnes av røde nuppete prikker på baksiden av overarmer og noen.


Alle kan få varmeutslett (miliaria), men det er vanligst hos små barn og spesielt spedbarn. Det dukker oftest opp på halsen, brystet, hodet eller områder hvor hud møter hud (for eksempel armhulene eller lysken). Barn kan utvikle utslett på kroppen sin for en rekke grunn. Enkelte årsaker til underarm utslett hos barn er viral, mens andre er arvelig. Saksker deodorant-gigant etter sviende sprut under armene For dager siden.


Som under armene , i skrittet, under brystene og i hudfoldene p buken hos overvektige personer. Jeg fikk for et par ukerstid siden utslett under den ene armen , og siden da har det bare blitt verre. Nå er det på en måte som om overhuden mangler, og det er et stort område som er rødt, smertefullt og klør masse.


Men det kan også spre seg til halsen og armene , og noen ganger til bena og ansiktet.

Hos noen barn blekner det og forsvinner allerede etter noen timer, hos andre kan det vare i flere dager. Den skyldes herpesvirus. Jeg svetter en del under armene , og vanlige deodoranter fungerer desverre ikke på meg. Dro til apoteket og kjøpte en deo som visstnok skulle motvirke svette, jeg fortalte at jeg hadde veldig sensitiv hud og måtte ha en mild en.


Testet deodoranten og jammen fikk jeg et voldsomt utslett under. Heldigvis har ekspertene en mistanke om hvorfor vi får mørkere hud og inngrodde hår under armene , og løsningen handler ikke bare om hvordan vi ser ut, men kan også være bra for helsen og bakteriefloraen vår. Dette er den ordentlige puberteten, som gir alle de øvrige tegn på overgang fra barn til voksen.


Behåring av kjønnsorgan og under armer , bryster hos kvinner, endring i livmorshinne, økt muskelmasse og endring av stemmebån sier Rø. Generelt vil svettelukten være kraftigere hos gutter enn hos jenter. Svettelukt hos barn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg