onsdag 21. oktober 2015

Kvalme kjerringråd

Kvalme kjerringråd

Kvalme - kjerringråd. Et kjerringråd mot kvalme er å suge på en sukkerbit. Hvis du føler deg litt kvalm, kan følgende kjerringråd fungere. Det kan være veldig velgjørende å koke seg en kopp peppermyntete og drikke denne etter å ha tilsatt noen dråper sitron.


Kvalme kjerringråd

En som mener kvalme og omgangssyke er det verste som finnes, har send inn noen tips som kanskje kan være til hjelp. Les mer om kvalme og omgangssyke. I større matvarebutikker i Norge, og om du handler i Sverige, får man tak i sukkerfri og koffeinfri cola. Vi har fått inn et råd mot kvalme og omgangssyke. Det går som følger: Dersom du har omgangssyke, eller er syk på noen som helst måte, er søvn og hvile den beste medisin.


Sørg for å ligge med hodet høyt, støttet behagelig opp så nakken får være så rett som mulig. Du kan bruke renpresset sitron, eller sitrondråper fra flaske. Dette kjerringrådet er forfriskende.


Som regel gir problemet med kvalme seg i løpet av fem til ti minutter. Sitrondråper mot kvalme : Foto. Kjerringråd mot kvalme. Er du gravid og plages av morgenkvalme?


Eller er du typen som lett blir bilsyk? I flere tusen år har krydderet laget av roten fra ingefær. Ingefær har vært brukt i naturmedisinen i lang tid.


Mange hevder ingefær virker veldig bra mot kvalme. Peppermynte-te er et alternativ. Tam Coca Cola (altså uten kullsyre) sies å være en god drikke mot kvalme.


Et annet kjerringråd er å blande noen dråper eddik i et vannglass. Antihistaminer er mest effektive mot kvalme i forbindelse med reisesyke og svimmelhet. Ved kvalme bør du tenke på at legemidler tas opp svært langsomt fra tarmen, og at virkningen derfor kan bli forsinket eller nedsatt. Jeg har hatt kvalme og hodepine over lengre ti svimmelheten kommer og går. Føler at jeg aldri får nok søvn.


Kvalme kjerringråd

Jeg lurer på hva dette kan være og om det er noe jeg kan gjøre med det. En del kaster også opp. Nesten åtte av ti gravide opplever kvalme. Det er fremdeles ikke uvanlig å støte på ordet ”morgenkvalme”, men kvalmen kan slå til når som helst på døgnet, oftest når det er en stund siden du har spist, og blodsukkernivået er lavt. Miriam Wicklund har gitt ut flere bøker med kjerringråd.


Fagredaktør og farmasøyt Gunhild Kile Sandvik ved Apotekforklarer til Kvinneguiden at kvalme og oppkast ledsager mange sykdommer i mage-tarm kanalen, som for eksempel omgangssyke og matforgiftning. Et vanlig kjerringråd mange sverger til er at ingefær hjelper mot kvalme. Selv om noen studier har vist bedre effekt enn placebo så har effektene vært lave og inkonsekvente. Konklusjonen er at bevisene er svært svake, ifølge EBM-retningslinjene (et internasjonalt oppslagsverk for evidensbasert medisin).


Mynte skal også hjelpe både mot forkjølese og kvalme. Denne smoothien er proppet med C-vitaminer, men om du vil ha en skikkelig c-vitamin boost så tilsetter du også en eller flere kiwi. Legemiddelindusert kvalme. Ofte kan det hjelpe å ta medisinen til et lite måltid for å redusere kvalmen, men noen medisiner må tas utenom måltid for å sikre god effekt.


Noen få kvinner er fortsatt kvalme etter ukers graviditet. Selv om du kaster opp to eller tre ganger daglig, beholder du vanligvis noe mat i kroppen. Dersom du ikke greier å få i deg mat eller drikke på mer enn ett døgn og føler deg svimmel og slapp, bør du kontakte lege.


Endelig en rynkekrem som virker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg