tirsdag 2. september 2014

Østrogen definisjon

Det er utviklet en gruppe av substanser (selektive østrogen -reseptor modulatorer) som har østrogenlignende effekter i benvev og hjerte-karsystemet, samt antiøstrogene effekter i livmor og brystvev. Disse substansene beskytter mot brystkreft og i noen tilfeller livmorkreft og har samtidig gunstig effekt på benvev og blodkar. Forholdet mellom østrogen og beintap har blitt demonstrert av mange studier. Det er kjent nå at østrogen bidrar til å opprettholde sunne bein.


Når en kvinne blir eldre enn 3 produserer kroppen hennes mindre østrogen , derfor bremse hastigheten av ben ombygging. Definisjon av østrogen i Online Dictionary. Betydningen av østrogen. Norsk oversettelse av østrogen. Oversettelser av østrogen.


Informasjon om østrogen i gratis engelsk online ordbok og leksikon. Lavt østrogen skyldes ofte en underliggende tilstand som lavt stoffskifte, nedsatt inntak av fett og kalorier, intens trening, genetikk eller for tidlig svikt i eggstokkene. Behandling av lavt østrogen , vil derfor ofte være å behandle den underliggende tilstanden. Hormoner, samlebetegnelse for forskjellige kjemiske substanser som i meget små konsentrasjoner transporteres med blodet til målorganer og målceller, hvor de utløser bestemte fysiologiske responser.


Høye doser av østrogen kan føre til en raskere utvikling frem til et visst punkt,. Vi har ikke funnet en konkret definisjon eller beskrivelse på. Blant kombinasjons-p-pillene er det de som inneholder østrogen og første-.


Eggstokkene produserer stadig mindre østrogen og progesteron, færre egg er. Glosbe, online ordbok, gratis. Bla milions ord og uttrykk på alle språk. Insulin, adrenalin, testosteron og østrogen er kjente hormoner. Insulin er viktig for regulering av blodsukkeret, mens adrenalin (produsert i binyremargen) er viktig for å regulere hjertets pumpefunksjon.


Testosteron og østrogen er sammen med hormonet prgesteron velkjente kjønnshormoner, som produseres i gonadene. I andre sykluser kan blødningene være svært lette. Etter som menopausen nærmer seg, produserer eggstokkene langt mindre østrogen og progesteron, og menstruasjonen opphører.


FSH og LH-nivåene stiger. Dette markerer den kliniske definisjonen på at menopausen har inntruffet. Hormonet østrogen har blitt ansett å kunne påvirke depressive lidelser, på bakgrunn av at risikoen for depressive episoder øker etter puberteten, og synker etter overgangsalderen. I tiden rett før menstruasjon og rett etter fødsel er østrogen -nivåene lave, og risikoen for depresjon er økt. Hva er normal Østrogen nivå hos kvinner?


Det påvirker hvordan vi utvikler vår evne til å reprodusere, og selv vår humør. Videre er østrogen ansvarlig for utviklingen av sekundære seksuelle egenskaper hos kvinner mens progestin forhindrer eggløsning under menstruasjonssyklusen. Nøkkelområder dekket. Riktignok kan de første menstruasjonene ofte komme uten at det har vært noen eggløsning ennå, noe som skyldes langvarig påvirkning av østrogen på livmorslimhinnen.


I den reproduktive fasen av kvinnens liv skjer som regel én eggløsning hver måned. Det er tilfeldig om denne skjer fra høyre eller venstre eggstokk. Denne siden handler om akronym av TeBG og dens betydning som Testosteron- østrogen innbindingen kuleformet. Vær oppmerksom på at Testosteron- østrogen innbindingen kuleformet er ikke den eneste betydningen av TeBG.


Det kan være mer enn én definisjon av TeBG, så sjekk det ut på vår ordbok for alle betydninger av TeBG en etter en. Cellene produserer nå både østrogen og det andre kvinnelige kjønnshormonet, progesteron. Det gule legeme har en begrenset levetid.


Hormonproduksjonen begynner å avta 8–dager etter eggløsningen, og etter 13–dager er den så lav at den ikke klarer å støtte slimhinnen i livmoren lenger, og menstruasjonen begynner. WHOs operasjonelle definisjon på osteoporose er en benmasse standardavvik eller mer under gjennomsnittet for friske, unge, voksne kvinner (T-score ≤÷5). Pasienter med osteoporose vil fungere normalt helt til de får brudd (etablert osteoporose).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg