onsdag 24. september 2014

Hodepine gravid uke 5

Logg inn for å følge dette. Når hodepinen inntreffer gjør du det samme du ville gjort dersom du ikke var gravid. Vann, paracetamol og en liten lur.


Dersom du ikke vil ta paracet i graviditeten er en liten slumring på sofaen et undervurdert knep. Noen minutter på øyet kan gjøre susen for hodepinen , sier jordmor Annett Hegén Michelsen.

Tema: Hvordan bør en leve som gravid og gravidboblen. Babyverden har en podcast uke for uke. Under tema vil du for hver uke kunne lese en oppsummering av det som ble sagt i podcasten.


Det er ganske vanlig å få hodepine når du er gravid. Hodepinen kommer ofte i tillegg til kvalme og svimmelhet, og kan oppstå når som helst under svangerskapet. Det er likevel mest vanlig i første eller tredje trimester.


Stress, dårlig holdning, hormonforandringer og væskeansamlinger kan føre til at du får vondt i hodet.

Symptomer kjenner du som regel ikke før i uke 4. I uke er mensen forsinket med én uke. De fleste får nok ikke tegnene før i uke , sier hun. Noen sier at de kjenner tidlige tegn på graviditet lenge før positiv test. Jeg kan ikke påstå at dette bare er tull, men det finnes ingen vitenskapelige fakta som kan underbygge disse påstandene, sier hun.


Hodepine er en svært vanlig plage og vil hos de aller fleste skyldes forhold som ikke har noe med svangerskapet å gjøre. Det kan være stress, kav og mas, stramme nakkemuskler eller lignende. I starten av svangerskapet kan plutselige økninger av hormoner gi hodepine hos noen.


Jeg fikk kvalmen kastet på meg i uke , og det var fordi jeg har hyperemesis. Man antar at kroppen får en voldsomt overdreven reaksjon på HCG, nesten som allergi, og da sitter man med ukesvis med oppkast, ekstrem kvalme og py. Da tar jeg heller den lille kvalmen som jeg hadde i første svangerskap, som kom i uke 7. Det som for et par uker siden var etterlengtede symptomer, er kanskje i ferd med å bli irriterende plager. Noen opplever at kvalmen kommer for fullt denne uka , mens andre føler seg så trøtte at de vil legge seg rett etter jobb. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering.


Billig, sikker og rask graviditetstest.

Kjøp nå, test deg hjemme. Venn deg til tanken – og til alt det medfører. Selv om de fleste venter en god stund med å fortelle om graviditeten til andre, må nemlig du forholde deg til det allerede nå. Ifølge nettstedet ”Pregnancy Symptoms Week by Week” så har hele av alle gravide kvinner ryggsmerter i uke 2 og hele opplever trøtthet som følge av graviditeten.


Det lille barnet er nå på størrelse med en sviske, men det er langt i fra like skrukkete (uansett om barnet faktisk ligger i vann heletiden). Jeg har de siste 8-ukene slitt med middels til kraftig konstant hodepine. Gravid uke – Fostrets utvikling. Ble sendt hjem med sarotex (-mg hver dag) og paracet og diagnosen var at det var en primær hodepine (ikke cluster). Jeg har plutselig hatt to migreneanfall på to uker og pleier ikke å ha migrene mer enn ca.


Flere som har opplevd dette? Kan ikke tenke meg at det finnes noen migrenetabletter som kan tas under graviditet. Jeg har aldri tatt noe for dette pga barnet, men jeg fungerer særdeles dårlig i hverdagen siden smertene er så intense. Det kan føre til at blodkarene vises tydeligere på bena, og noen gravide får åreknuter av trykket. Noen får også væske i kroppen pga.


Det beste du kan gjøre er å sette deg med bena høyt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg