fredag 5. september 2014

Langvarig hoste med slim

Hoste og slim kan være eneste symptomer. Spesielt det at du sier at det skurrer om morgenen kan tale for det. Blir du verre ved fysisk anstrengelse? Forurensning i luften? Du bør få gjort lungeundersøkelser med tanke på dette.


Kronisk hoste er mer enn bare en irriterende plage. Det kalles spirometri. Denne type hoste gir i tillegg til hoste , andre symptomer. Den kan ødelegge nattesøvn, og dermed gjøre folk uopplagte og slitne, gi oppkast, svimmelhet, ufrivillig inkontinens, og til og med brukne ribben.


Ofte periodevis hoste om natten. Hos barn kan det i noen tilfeller være brekninger eller oppkast av slim. Hos mange også hoste etter fysiske anstrengelser eller forsert ekspirasjon. Gastroøsofageal refluks.


Hosteserier som kulminerer med en dyp og kraftig inspirasjon – et kik. Man får gjerne hoste i forbindelse med forkjølelse, men det kan være andre årsaker. Hosterefleksen er en viktig refleks, som kan utløses ved at noe irriterer følelegemene som vi har i luftveiene, men også f. KOLS, har du med disse tilstandene oftere hoste med oppspytt. Hvis du har hoste og opspyt, er det en advarsel om, at lungerne er syge, og du bør gå til læge og få tjekket din lungefunktion. Slim i halsen kan ha mange forskjellige årsaker, og det vil også variere mye hvor plaget hver enkelt er av dette.


Vi mennesker er veldig forskjellige. Noen kan ha mye slim uten å tenke over det, mens andre reagerer og føler seg plaget av langt mindre mengder, sier universitetslektor og fastlege ved Sandvika legesenter, Kenneth Sagedal. Da er hoste en gunstig reaksjon, for den hjelper oss til å få opp slim som følger med infeksjonen.


Slimhoste skal ikke stoppes. Men hoste kan ha mange årsaker. Er den plagsom eller langvarig utenom forkjølelser, er det grunn til å konsultere legen.


Problemet omkring rygning og hoste med slim er, at rygernes lunger har en nedsat evne til at rense sig selv. Slim som blir liggende igjen i luftveiene kan forverre infeksjoner ved at det skapes grobunn for bakterier. Tørrhoste er irriterende hoste og har liten nyttefunksjon.


Langvarig hoste med slim

Ved denne typen hoste er det ikke noe slim som det er nødvendig å få ut. Ved langvarig plagsom tørrhoste kan legen skrive ut hostedempende midler. Hostemedicin er kun sjældent nødvendig. Solvipect Comp inneholder i tillegg stoffer som skal hjelpe til med å få opp slim.


Oftest vil det være tør hoste - det vil sige, at der ikke er noget slim , som kommer op ved hosten. Langvarig hoste og tykt, gulligt eller grønligt opspyt kan være tegn på alvorligere sygdom. Se dette kjerringrådet mot hoste og bli kvitt hosten en gang for alle. Når du hoster sprer du også dråpesmitte.


Langvarig hoste med slim

Les også: Derfor spiller D-vitamin er rolle for immunforsvaret. Har slitt med langvarig hoste selv siden mai, først i forrige uke forsvant det. CRP var på så jeg fikk bare Cosylan. Problemet med hosten er at det blir fort en ond sirkel: du hoster fordi halsen er irritert, halsen blir mere irritert fordi du hoster.


Få Cosylan av legen, så vil kroppen forhåpentligvis ta av seg resten. En anden hyppig årsag er mavesyre i spiserøret , hvor irritation af slimhinden via nervebaner kan udløse hostereflekser i lungerne. Legen vil da ta røntgenbilde av lungene og en lungefunksjonsundersøkelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg