tirsdag 30. september 2014

Abort strikkepinner

Hos Hobbii finner du et kjempeutvalg av kvalitets strikkepinner. Alt skal vekk – Gjør et KUPP! Stor utvalg av billig garn. Siden abort er forbundet med skam og mange steder er ulovlig, blir ikke alle aborter rapportert inn.


Derfor er trolig mørketallene etter all sannsynlighet store. Se her, strikkepinner er et veldig tydelig symbol på illegal abort. Under demonstrasjonene på 70-tallet sto det på mange paroler aldri mer strikkepinner , forteller historiker Mona Holm.


Aldri mer strikkepinner. Samtidig ble det etablert en folkeaksjon mot en liberalisering av abortloven. Abortmotstanderne klarte å få inn over 600. Overskriften på Kokkejævel lyste i mot meg da jeg skrudde på PCn i dag, og jeg kjente en stor knute i magen.


Strikkepinner , og tankene går raskt tilbake til kvinner i en ikke alt for fjern fortid. I uke kan man vel bruke strikkepinner , for da må vel ikke barnet fødes ut uansett, ved en vanlig abort ? I uke tenkte jeg det var for lang ti og at strikkepinner ikke ville fungert uansett? Husk at jeg er en mann og ikke har lest meg så veldig godt opp på svangerskap og abort. Sorteringssamfunn eller strikkepinner ? Det er ikke spørsmålet.


Men støtter man kvinners rett til selvbestemt abort , er det vanskelig å argumentere i mot. Abort er avbrytelse av et svangerskap. Begrepet abort brukes både om spontan abort og provosert abort.


Tre spontane aborter etter hverandre uten at det har vært fødsel av et barn innimellom kalles habituell abort. Provosert abort er en kunstig fremkalt abort der et svangerskap blir avbrutt i den hensikt å hindre fødsel av et barn. Men det har i alle fall blitt bedre metoder for å gjøre abort. Før brukte man strikkepinner for å stikke fosteret i hjel.


Kroppen ville da frastøte fosteret når det var dødt, denne metoden ble utøvd t. Norge før i tida, og denne metoden blir også brukt i dag i noen u-land. Når svangerskapsproduktet tømmes ut av livmoren ved medisinsk abort kan det være litt vondt. Fordelen er at man slipper å måtte få narkose. Ulike reaksjoner kan komme etter en abort , enten med en gang eller på et senere tidspunkt.


Hun reagerer også på abortdemonstranters bruk av strikkepinner og blodige truser. Retten til selvbestemt abort står fast, og er ikke gjenstand for debatt. FRI ABORT : – Man gir et. Jeg skal innrømme at jeg skvatt litt da jeg bladde i Instagram-feeden min og fikk opp bilder av unge jenter med strikkepinner i hånda og et blodig underliv. Hun beskriver abort som et stort ­eksistensielt og moralsk valg som jenter tidlig blir ­bevisst på, men som i stor grad er fraværende i kunsten.


Christinas abort -protest skaper debatt: - Folk kaller meg satanist, men det blir bare for dumt - Har du ikke egen livmor,. Sterk retorikk ble brukt i den politiske kampen, med symboler som strikkepinner og Handmaids Tale- drakter. Men hva er saken i abortsaken? Og: Kan vi skape mer konstruktive samtaler om det vanskelige temaet?


Gift, hester, strikkepinner og hva verre er. Jeg kommer samtidig på fortellingen om mordersken Belle Gunnes. I sin ungdom ble hun svanger sammen med en bondegutt.


Så er det noe som heter provosert abort. Før var det mange grusomme måter å ta abort på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg