mandag 22. september 2014

Omskolering penger

Deretter søker du med bistand fra fastlegen om AAP (arbeidsavklaringpenger), der det kan være aktuelt med omskolering , dersom Nav anser det som et egnet tiltak for at du skal komme i arbeid og at det er korteste vei tilbake til arbeidslivet. Omskolering med bistand fra nav. Hvilken type omskolering kan man få støtte av fra. Hvem kan få tilleggsstønader og stønad til skolepenger?


Du må, som hovedregel, fylle vilkårene under for å ha rett til stønad som enslig mor eller far. Hovedinformasjon om AAP finner du på siden Arbeidsavklaringspenger (AAP). Du kan være sykmeldt med sykepenger inntil ett år. Hvis du fortsatt er syk ved slutten av dette sykepengeåret, kan AAP være en aktuell ytelse.


Kan bare svare på det jeg vet, og har opplevd. Også må du sitte med lege bekreftelse på at du ikke kan ha samme jobb videre, med andre or du må være ferdig med utredningen. Folk må byte yrke av ulike årsaker.


Det klassiske eksempelet er bakaren som utviklar allergi mot mjøl. Dei gamle omgrepa omskolering og attføring er kjende for dei fleste. Omgrepa er erstatta av arbeidsavklaringspengar (AAP), som er nøkkelen når det gjeld utdanningsstøtte frå NAV.


Alle aktiviteter som går ut på å tilegne seg kunnskap eller ferdigheter i en formalisert utdanning eller opplæring regnes som opplæring. Dette gjelder også privatister og andre som tar utdanning uten å følge undervisning. I utgangspunktet får du ikke sykepenger mens du er under utdanning. Er du i stand til å studere på helti går NAV ut fra at du også kan arbeide. Det er likevel noen tilfeller der du kan ha rett på penger fra NAV mens du studerer.


Arbeidsrettede tiltak er en mulighet for å hjelpe deg som arbeidssøker ut i jobb. Tiltakspenger kan gis til tiltaksdeltakere som har fylt år. Fremover skal Tekna Magasinet tyvstarte den politiske debatten på Representantskapsmøte, tema for tema. Først ute er etter- og videreutdanning, og Teknas støtte til mer fleksible NAV-regler for omskolering.


Jeg er ferdig i læra til jul, men skal slutte etter jeg har tatt fagprøven. Spørsmålet mitt er om det er sansynelig at jeg får omskolering fra nav? Yngre friske mennesker må ta i bruk Lånekassa til utdanning:) Jeg fikk omskolering ved yrkesretta attføring når jeg var år. Pga en skulderskade som gradvis har blitt værre siden 12-års alderen). Fra attføring til omskolering ? Vi er opptatt av at folk skal komme raskere i et attføringsløp når de blir sykmeldt, det vil si at attføringsmidlene må brukes tidligere enn det som gjøres i dag.


Flere må kanskje regne med at de ikke kan gå tilbake til den jobben de hadde, men fra attf. Regelendringen kan få stor betydning både for deg som skal søke om arbeidsavklaringspenger, men også for deg som allerede mottar støna sier advokat Anders Foss i advokatfirmaet PersonskadeAdvokat1. Jeg tenker litt på omskolering. Hvilke muligheter har jeg som sykepleier? Psykiatri er ikke et felt som interesserer meg, dessverre, men også her finnes det vel mange ulike retninger jeg kanskje ikke er klar over.


Jeg har full forståelse for at det både er tungt og fortvilende! Og med tanke på tid og penger som er nedlagt i utdannelsen så er det flott at velferdsnorge da har sagt at pasienten kan få tilbud om omskolering i et annet yrke for så å kunne komme seg ut i jobb igjen. Dette underforumet tar opp temaene utdanning, omskolering , jobb og arbeidstrening. Her kan man utveksle erfaringer. For faglige tips og råd om hvilke muligheter og rettigheter man har for tilrettelegging når man er syk finner du under NAV-forumet.


Det er etter de mnd med sykemelding at AAP trer i kraft ( hvis du får det innvilget) Hvis så, er det 6 av din nåværende inntekt, ev. NAV gjør av siste års inntekt. Hva er Tilskuddsportalen?


Trenger fotball-laget til poden nye drakter? Hvem gir støtte til utbedring av friluftsområder?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg