tirsdag 30. september 2014

Brun saus med løk

De skal ikke være gjennomstekte enda, siden de skal trekke ferdig i sausen. Rør hele tiden slik at det ikke svir seg. Når jevningen er brun og fin sper du, litt av gangen, med varm kjøttkraft til du får ønsket konsistens på sausen. Du kan smaksette brun saus med en rekke smaker.


For eksempel rø grønn eller svart pepper, sennep, urter, hakket løk , saft, bærgelé, rødvin, sopp, kajennepepper, eller oliven og tomatpuré.

Stek den blank i smøret på middels varme. Ha i litt og litt av melet og rør rundt med en visp. Pass på det ikke blir noen klumper. La det steke seg nøttebrunt.


Når du har i litt og litt er det lett å ha kontroll på konsistensen. Sammenlign med andre lignende ingredienser! Tilfeldig valgt i samme kategori.

Klikk her for full sammenligning av Brun saus, med løk , av pulver med andre ingredienser i samme kategori: Den enkle tabellen under viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett (gram), protein (gram) og karbohydrater pr 1gram av ingrediensen. Brun saus : Smør og hvetemel brunes godt på middels varme i gryten hvor du stekte kjøttkakene. Husk å røre hele tiden så ikke blandingen svir seg.


Smak til med salt og pepper. Ertestuing: Kok petits pois i lettsaltet vann i ett. En streng kokk ville sagt: Du kan ingenting før du kan lage brun saus. Alle har på en måte rett.


En brun saus er sausen du serverer til kjøttkaker, karbonader og farsekaker. Den fungerer utmerket til andre retter med noen enkle justeringer. I utgangspunktet består en brun saus av mel, smør og kraft.


La løken surre til den begynner å bli myk og tar farge, slå ned varmen og la løken steke til den blir pent burn. Servér nystekte karbonader på godt brød med stekt løk og salat som kveldskos, eller med kokte poteter, brun saus og ertestuing til middag. Du vet at noen har tenkt litt ekstra på deg når du blir servert hjemmelagde kjøttkaker i brun saus med rørte tyttebær. Faste, løse, runde eller ovale spiller ingen rolle. Her er det god smak og masse kjærlighet.


Server med ønsket tilbehør som kokte poteter og grønnsaker.

Tips: Vil du ha løk i sausen kan du frese ½ finhakket løk sammen med smøret, tilsette mel og fortsette som. Lag brun saus ved å smelte smøret i en kjele. Tilsett hvetemel og brun over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge. Spe med varm kraft eller buljong, og rør godt mellom hver gang du sper. La sausen småkoke i ca.


Løken bør være myk, karamellisert, gyllenbrun og søt. I stedet er det derimot mange som ender opp med løk som er svidd i kantene, lysegul i midten, og med en altfor lite søt smak. Følger du stegene under, er du garantert perfekt stekt løk til hver eneste karbonade-middag. Bestill nå og betal ved utsjekking. Kjapt og lekende lett å booke med.


Enkel og trygg nettbooking. Les ærlige gjesteomtaler – book nå! Hjemmelaget medisterkaker og brun saus. Mange har et forhold til brun saus , men ferdige poser blir ofte valgt når det skal lages. Det å lage hjemmelaget brun saus er imidlertid veldig enkelt.


Vi viser deg hvordan du enkelt kan lage. Toro Brun saus med løk Denne sausen er ingen høydare. Ekspertpanelet ville heller valgt Icas kjøttkakesaus til kjøttkakene. Nomeatballs med poteter og brun saus.


Som du ser at det står i oppskrifta, så kan du gjerne smaksetje den brune sausen litt. Både brunost, saft, syltetøy og soyasaus funkar bra. Opne opp kjøleskapet ditt og sjå kva du har.


Har du ikkje noko å tilsetje, så smakar kraft i seg sjølv veldig godt eller du kan bruke ein god buljong. Kjøttkaker i brun saus , uten melk, egg, gluten og løk ! Wenche besøkte det berømte kjøkkenet på Ullevål sykehus. Der fikk hun gode råd til hvordan man kan lage skikkelige kjøttkaker uten. Ha i buljongterning og sukkerkulør. Ha i stekesyen fra stekepannen med kjøttkakene.


Skrell poteter og gulrøtter. Del opp gulrøttene i staver. Kok poteter og gulrøtter møre (og vend gjerne gulrøttene i litt smør).


Server kjøttkakene med brun saus , grønnsaker og stekt løk. Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca.


Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! Seibiff med løk var min favoritt da jeg var lita jente. I dag bør vi spise langt mer hvit fisk for å sikre oss nok jod. Laks bidrar med beskjedne mengder.


Kanskje så mange som av oss mangler jod. Det er kritisk for en kropp som behøver jod til stoffskiftehormoner og en hjerne som trenger jod for å utvikle seg normalt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg