fredag 12. september 2014

Gravid etter ma uten mens

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Hvis man er gravid kan man ikke få en skikkelig mens , men man kan få en mensenlignende blødning som virker som om at man har en vanlig mens. Det går an å være gravid selv om man har mensen, men det er sjeldent.


Er det noen andre som har opplevd liknende?

Har ikke hatt mensen i mellom, bare en blødning etter kontroll hos gynekolog for en uke siden. Da tok han innvending ul og celleprøve og sa han så bittelitt rester, men at de kom til å komme ut ved neste mens. Jeg er kjemperedd f. Ja, det er mulig å bli gravid uten mens , men sannynligheten er nok mindre enn for de som har regelmessig mens. Min venninne har blitt gravid ganger uten å ha hatt mens verken før eller etter. Sluttet på p-piller for ca år siden, nå har hun en 4-åring og en 2-åring, og har fortsatt ikke blødning.


Var nesten mnd etter fødsel det. Ikke hatt mens siden før jeg ble gravid med mini på snart året. Ble overrasket, selv om jeg visste det var fullt mulig.

Mest over at det gikk så fort, forberedte meg på mange mnd med prøving. Jordmor sier at det også kan variere når man med sikkerhet kan slå fast at man er gravid. Det kommer an på graviditetstesten, noen er mer sensibel enn andre.


Det er noen som viser positivt to-tre dager før forventet menstruasjon, mens andre må man vente til forventet mens eller en dag over forventet mens. Mange kvinner har ofte lurt på nettopp dette. De fleste tror ikke det er mulig, siden man fortsatt mangler menstruasjonen under disse månedene.


Men, mange kvinner har belaget seg på dette faktumet og har derfor blitt gravide, uten å ha planlagt det. Dersom fertilitetsutredningen er fin og man er forholdsvis ung, så kan man bli gravid ved hjelp av inseminering. Det er ikke store forskjellen fra å bli gravid på den naturlige måten – egentlig.


Jo, man mangler kanskje kosen og romantikken. Men rent teknisk sett, er det ikke så vanskelig å bli gravid uten å ha samleie. Dermed kan du være sikker på at du kan stole på resultatet. Til det er svaret: Ja, det kan du. Vi hører gjerne at amming kan fungere som prevensjon.


Dette er til dels riktig, men forskning viser at det er visse kriterier som må være oppfylt for at ammingen skal redusere sjansen for å bli gravid. I praksis er det vanskelig å forutsi hvilke dager i syklusen som kan være helt sikre til ikke å bli gravid. Dette skyldes flere ting, blant annet at du kan ha uregelmessige eggløsninger.


Det kan være vanskelig å beregne akkurat når eggløsning skjer siden den kommer ca.

Du tenker kanskje på at man tror man er gravid uten å virkelig være det. Dette er en psykisk forstyrrelse som er svært sjelden, men det er beskrevet, også i Norge. Normalt har en kvinne med innbilt svangerskap alle svangerskapssymptomer.


Og også føre til tidlig spontanabort hvis du har blitt gravid. Du bør i det hele tatt være forsiktig med hvilke medikamenter du tar mens du prøver å bli gravid. Forhør deg gjerne på apoteket, sjekk legemiddelhåndboka eller sjekk med legen før du tar noe. Bruker du medisiner skal du aldri slutte på dem uten samråd med lege.


Hvis man får en blødning selv om man er gravid vil egget være festet til livmora ja, men man kan blø likevel. Blødningen er sjelden så kratfig som ved mens. Får man en blødning med friskt blo menssmerter, mengden er lik som ved vanlig mens og en negativ graviditetstest så er man mest sannsynlig ikke gravid. At man ikke har mens betyr at man ikke har eggløsning.


Altså så og si sjanse for graviditet. Vet ikke helt hva TS mener med ubeskyttet samleie - man har ikke ubeskyttet samleie når man har spiral. Du kan i praksis ikke bli gravid med hormonspiral. Hvilke kosttilskudd bør jeg ta før jeg blir gravid eller med en gang jeg vet at jeg er gravid ? Nå er jeg i uke eller 7. Kan gravide spise kalkproduktet Calabash chalk?


Kan jeg spise reker og jordbær mens jeg er gravid ? Resultatene viste at for kvinner som ble gravid innen seks måneder, var risikoen mindre for å oppleve både en ny spontanabort og svangerskap utenfor livmoren. De hadde også lavere risiko for å føde for tidlig og føde barn med lav fødselsvekt, sammenlignet med de som ble gravid senere etter en spontanabort. Man kan faktisk få mensen selv om man er gravid ( uten at dette nødvendigvis er skadelig for barnet). Derfor er det ikke så rart at hun har vært med barn uten å være klar over det.


Kjenner en med graviditetsmage som slett ikke er gravid , og hun kunne nok lett gått en stund uten å ha vært klar over at hun hadde et barn i magen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg