mandag 8. september 2014

Cola mot kvalme

Cola mot dehydrering er en uegnet løsning til barn, forteller Bjerager. Det skyldes igjen osmolariteten i colaen, som Tina Beermann også tok for seg. Hos barn betyr væsketapet mye for sykeligheten, og cola vil forverre diaréen, forteller hun. Et annet problem med cola er at det ikke inneholder noe salt.


Det er riktig at mange antar at cola fungerer bra ved diarésykdom, men jeg kjenner ikke til at det er blitt påvist at cola gir en positiv effekt sammenlignet med det å for eksempel drikke vann, sier Langeland. Hun er likevel enig med overlege Drewes i forhold til at cola kan hjelpe mot dehydrering. Tam Coca Cola (altså uten kullsyre) sies å være en god drikke mot kvalme.


Et annet kjerringråd er å blande noen dråper eddik i et vannglass. Unngå alkohol, melkebaserte drikker, kaffe og annet som kan tenkes å opprøre magen. Frisk luft mot kvalme ? Noen hevder at inneklimaet kan virke inn på kvalmen. Flertallet av oss i klassen hadde også fått servert Cola som mindre hvis vi var dårlige i magen og kvalme.


Kanksje hjelper det mot kvalme , men det kan faktisk forverre diarèen. Drukket cola nesten hver dag frem til den siste uken, eneste jeg fikk i meg enkelte dager. Spurte legen da jeg var bekymret, men hun beroliget meg med at dette var unntakstilstand noen uker - ikke reglen for hele svangerskapet. I større matvarebutikker i Norge, og om du handler i Sverige, får man tak i sukkerfri og koffeinfri cola.


Men så kommer det store MEN - er det bedst at drikke alm. Glæder mig til at få nogle input! Kvalme og omgangssyke - kjerringråd. Vi har fått inn et råd mot kvalme og omgangssyke.


Det går som følger: Dersom du har omgangssyke, eller er syk på noen som helst måte, er søvn og hvile den beste medisin. Sørg for å ligge med hodet høyt, støttet behagelig opp så nakken får være så rett som mulig. Har du graviditetskvalme, hjelper det gjerne at du endrer spisevanene og spiser små og flere måltider.


Hvilke legemidler du kan ta mot kvalme , avhenger av hva årsaken til kvalmen er. Kjenner du årsaken, er det først og fremst den som skal behandles, hvis det er mulig. Medisinsk behandling: Ved graviditetskvalme kan du anvende antihistaminer. Et vanlig råd mot kvalme og løs mage, er å drikke et glass med cola. Noen ganger er det også bare cola man orker å få i seg.


I ferien opplever mange å få den velkjente feriemagen, med. Jeg plages så sinnsykt mye med kvalme , har gjordt det fra starten av. Eneste som funker ordentlig er cola.


Funka en liten periode med smoothi, og ritz kjeks men det fungerer over hode ikke lengre. Har funnet ut at mot kvalmen for meg så hjelper det med noen slurker coca cola enten det er orginale eller cola zero. Drikker helst zero da det ikke er sukker i den, men det er jo aspartam i den, og det skal vist ikke være sundt det heller. Salt mat (saltstenger, buljong).


Syrlig mat kan dempe kvalme (sure agurker, syrlige drops, vann med sitron, frisk frukt, yoghurt). Så lenge du er kvalm bør du unngå favorittmaten din, slik at du ikke senere forbinder denne maten med kvalme. Det er ikke uvanlig å være kvalm, og kvalme er noe alle opplever fra tid til annen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg