mandag 15. september 2014

Fryse stivpisket eggehvite

Når hvitene er stivpisket skal du kunne ta bollen og snu på hodet, uten at massen faller ut. Er du ekstra tøff, demonstrerer du dette ved å holde bollen med de stivpiskete eggehvitene opp ned - over hodet ditt. Du kan også fryse dem, men da må du passe på et par ting.


Skal du fryse hele egg, anbefaler vi også å skille dem først, slik at du har klare eggehviter eller -plommer, neste gang du bare trenger én av delene. En smart måte å gjøre dette på er å bruke et isterningsbrett. Når eggene er frosset, kan du legge de små plomme- og hvitebitene i en boks eller pose.


Tenk hvordan konsistensen blir når du tar dem ut av fryseren! Fryse egg og melk er kvalmt! Ville heller lager eggehviteomelett som de trendy kjendisene i Hollywood spiser.


Smaker sikkert grevling da men. Nina Bauer Bølgan ‎ to MatPrat. Kan man fryse eggehviter og senere bruke dem i sufflé? Deler på denne siden. De tåler ikke noe fett.


Du må også være sikker på at det ikke er noen rester av eggeplomme sammen med hvitene. Ha eggehvitene oppi miksmasterbollen og visp til massen begynner å bli skummete og litt hvit. Det er onsdag og tid for Theas tips. For eksempel når jeg lager is, tar jeg alltid vare på eggehvitene og setter de pent inn i kjøleskapet.


Og hvordan skal man egentlig fryse ned maten? Vi har sett på hvilke matvarer som tåler å bli fryst ne og er like fine når vi tar dem opp igjen. Og hvilke som helst ikke skal legges i fryseren. I tillegg får du noen gode tips til hva du skal tenke på når du legger mat i fryseren. Dette bør du huske på når du skal fryse mat: 1. Eggehviter til overs?


Av eggehviter kan du for eksempel lage en drøss med desserter. Jo ferskere eggene er, desto bedre blir resultatet. Når du skal fryse egghvite kan det være lurt å fryse de hver for seg slik at du kan ta opp så mange du har bruk for ved en senere anledning. Et isterningsbrett egner seg godt til dette.


Om eggene er store kan hviten deles i to. Her viser Marit Røttingnes Westlie deg hvordan du gjør det. Saken ble opprinnelig publisert på Klikk. Stivpisk eggehvitene. Kjør den fryste saften og stivpisket eggehvite i en blender til passe sorbetkonsistens.


Bland inn finhakket sjokolade. Server sorbeten straks eller ha massen i formen og sett den tilbake i fryseren. Ta formen ut en halv times tid før servering slik at sorbeten får tint seg litt. Logg inn for å følge dette.


Hovedformålet til eggehviten er å beskytte eggeplommen og å gi næring til kyllingfosteret. For det finnes en myriade av ting du kan lage med eggehviter (som du har igjen etter at du har laget bearnes eller aioli). Etter å ha bakt honningkake (igjen, ja) så har jeg fire eggehviter til overs. Blant svarene som kom var nøttebunn – noe både jeg og Husets Herre liker veldig godt.


Bringebærmousse består av italiensk marengs, stivpisket fløte, vaniljestang, gelatin og bringebærpuré. Ingredienser: 2g italiensk marengs (se egen oppskrift) gelatinplater 5g bringebær, gjerne fryste vaniljestang, deles på langs og skrap ut frøene dl kremfløte. Italiensk marengs: 1g eggehvite (stk) g – 2g.


I dag skriver jeg om noe jeg tror de alle fleste kan bli flinkere til, inkludert meg selv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg