fredag 12. september 2014

Baby 4 mnd

Gratis frakt fra 6kr. Finn laveste nettpris her. Jenter veier gjennomsnittlig 6. Vi gjengir gjennomsnittsvekt og -lengde. Normalverdiene for jenter er vekt mellom 5.

Guttenes normalverdier er 5. I -månedersalderen forsvinner mange av refleksene spedbarnet var utstyrt med fra fødselen. I tillegg til griperefleksen, forsvinner de fleste refleksene i 3- månedersalderen. Refleksene er ukontrollerte og ubevisste reaksjoner som er medfødte.


Følg babyens utvikling måned for måned fra fødselen til barnet fyller år. Råd til foreldrene om hva dere kan forvente dere, og tips til oppdragelsen. Dersom barnet ditt er -mnd gammelt kan det være greit å introdusere grønnsaker, grøt og frukt først og vente med kjøtt til mnd alder.


Barn skal ikke ha meieriprodukter før litt bruk i matlaging fra mnd alder og tidligst mnd alder som drikke.

De foretrekker rødt fremfor oker og blått fremfor grått). Barnet blir mer og mer stabil i kroppen. Spedbarn skal ikke sove på. Hun har fått smake tynn velling av risgrøt ganger, og på det meste har hun kanskje fått i seg en teskje.


Vi ammer ca hver 3- timer, og hun har fin vektoppgang. Sovespørsmål, baby mnd - Baby og småbarn. Gjennomsnittsjenter veier 7. Når barnet er blitt 1 og uker går utviklingen i rekordfart. Det er en god øvelse å legge barnet på magen en liten stund hver gang barnet er våken, men la det alltid sove på ryggen.


Spesielt søvnvaner kan bli vanskelig å endre i denne perioden. Jeg har ei lita tulle på mnd. Jeg synes selv hun sover veldig mye på dagen. Hun kan være våken i max to timer før hun må ta seg en lur igjen. Hun sover også hele natten gjennom.


Er det noen her som opplevde søvnregresjonen da baby var mnd ? Til dere som ikke opplevde det, hvordan merket dere at baby endret søvnmønster slik. Se også video der helsesøster forteller om babyen - måneder.

Fullammer min gutt på litt over mnd og har startet med smaksprøve av grøt en gang for dag, men de siste dagene har avføringen blitt veldig mørk. Mini er mnd og har i over en mnd funnet søvnen selv ved hjelp av smokk ca kl 20. Men han har problem med å holde seg sovende. Må inn til ham 5-ganger den første timen etter at han er sovnet, og deretter er han skikkelig våken en halvtime fra til 21. Amming og morsmelk er fortsatt det beste for babyen din.


Det anbefales å gi fast føde fremfor morsmelkserstatning dersom morsmelkserstatning ikke er nok de første månedene, men først fra babyen er fire måneder gammel. Alle cellene i kroppen inneholder jern. Det finnes i blodet i form av hemoglobin, i muskler i form av myoglobin og i blant annet lever og milt som jernlagre.


Et nyfødt barn har ca 2mg jern i kroppen og ved voksen alder er lageret på omtrent 3– gram.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg