torsdag 13. september 2018

Norges lengste etternavn

NRK-lisensen klarte nesten alle navnene. Han sendte søknad om å bytte navn i fjor høst, og 9. Vi har undersøkt hva som egentlig skjer når man har mange, eller lange , for-, mellom- og etternavn. Ifølge Skatteetatens kommunikasjonsavdeling, kan et navn som registreres i folkeregisteret inneholde maks 1tegn totalt, fordelt på maks tegn på for-, mellom- og etternavn.


Men, lengre ned på listen skjer det store endringer. Har hun verdens lengste etternavn ? Julius Andreas Gimli Arn MacGyver Chewbacca Highlander Elessar-Jankov er også en ivrig P4-lytter og mener flere av programlederene burde bytte navn. En kvinne på Hawaii har nådd fram med sitt krav til myndighetene, som nå øker størrelsen på ID-kort slik at hun skal få plass til sitt lange etternavn. Fergestrekninger over sund og fjorder er i stor grad blitt erstattet av broer. Mange deler etternavn med tusener av andre, mens noen har et unikt slektsnavn som har tilhørt familien i generasjoner.


Etternavn har vært brukt i samiske slekter i lang tid. Se også ofte stilte spørsmål om valutakurser. Det viser Norsk etternamnleksikon, som nå er revidert etter års bruk.


De navnene finner du derimot her. KREATIV: Selv om Per og Sara er vakre og klassiske navn, så finnes det et hav av uvanlige og spesielle navn å velge mellom. Men tilbake til 70-tallet. En overgang fra skiftende patronym som etternavn til gårdsnavn som faste slektsnavn vises i de fleste typer offentlige dokumenter.


Som hovedregel kan du velge fritt blant frie etternavn. På Statistisk sentralbyrås navnesøk kan du sjekke hvor mange som har samme etternavn. Beskyttede etternavn. Pontordera (1) 149.


Nå skulle alle ha et fast etternavn og det var ikke lov å endre etternavnet uten tillatelse fra myndighetene. De som ble født etter 1. Ved giftemål skulle bruden ta brudgommens etternavn. Hvis en person under år blir adoptert, får han eller hun adoptantens etternavn med mindre annet er fastsatt i forbindelse med adopsjonen.


Enkelte ord er uforståelig lange. Se noen eksempler her. Norges rareste stedsnavn. Navnestatistikk og navnesøk på fornavn og etternavn.


Norges lengste etternavn

CSS-filen ble ikke lasted ned korrekt, skjermleseren støtter ikke CSS, eller din versjon av Internet Explorer er for gammel for dette nettstedet. Dette gjelder ikke der den ene ektefellen eller samboeren adopterer den andres barn. Det lengste har bokstaver i ubestemt form. Rentesatsen for forsinkelsesrenten fastsettes som forskrift hvert halvår, med virkning fra 1. Bleie er det faktisk 1personer i norge som har som etternavn.


I Oslo finnes det en tannlege med navn Røskeland.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg