torsdag 27. september 2018

Mest populære navn 2018

Mest populære navn 2018

På guttesiden var Lucas mest brukt før Filip og Oliver. Emma er dette årtusenets mest brukte jentenavn og har vært årets navn ni ganger. Emma kommer fra tysk og betyr stor. Se liste over de ti mest populære navnene nederst i saken. Navnetrendene skifter.


Det går om lag 1år mellom popularitetstoppene, noe fjorårets mest populære navn er et skoleeksempel på, sier navneeksperten. Hvor mange velger de mest populære navnene ? Bare navn ble i fjor brukt til mer enn prosent av alle fødte. Emma ble brukt av prosent, og Lucas av prosent.


Tett etter fulgte Nora og Olivia, samt Filip og Oliver. Dette viser fersk statistikk fra SSB. Som du ser er flere av disse navnene vanlig i Norge i dag, mens noen kanskje ikke er fullt så vanlige.


Mest populære navn 2018

Skjermbilde: SSB Litt om guttenavnet Jakob. Jakob er et bibelsk navn og tydeligvis viser trenden at bibelske navn er populært da både Jakob og Lukas er på topp, som begge er av bibelsk opphav. De mest populære pigenavne på årets første navneliste er Emma, Alma, Freja, Clara og Agnes. Der har altså været en del udskiftning i top- hvor navnene Freja, Clara og Agnes er kravlet op, mens Sofia og Ella har måttet vige pladsen. Sidste års mest populære navn Ida er forsvundet væk fra 1. Hvert år publiserer SSB i Norge en liste over de mest populære navnene som er blitt gitt nyfødte barn.


Listen over populære navn endrer seg ikke så mye fra år til år, mange navn kommer igjen flere år på rad. I likhet med Norge er det to trender for de mest brukte navnene i Danmark: Det er noen typisk danske eller nordiske navn , og resten er typiske internasjonale navn som gjerne er populære i mange land nå. Etter mye overveielser fra foreldrene og påvirkning fra slekta får hver og en sitt navn.


Du finder også gode råd til, hvordan du vælger det rigtig pigenavn – uanset om det skal være helt specielt eller helt almindeligt. Mange vil styre unna de mest populære navnene , og heller velge noe unikt. Her går det frem at Emma nok en gang var Norges mest. Sofie og Jakob er ikke lenger de mest populære navnene.


Mange av de samme navnene , som har vært mest populære de siste årene, går igjen på listen - og blant de soleklare favorittene er nettopp de navnene vi finner på topp tre-listene. Her er de mest populære navnene i nabolandet:. Graviditets-sitet BabyGaga har lavet en forudsigelse for de mest populære drenge- og pigenavne i det kommende år, og der er adskillige meget danskklingende navne på listen. Hos pigerne toppes listen af Emma og Charlotte, mens der også er blevet plads til navne som Luna, Victoria og Nora. Og så gjorde navnet et hopp til 16.


Mest populære navn 2018

Ada kommer som et skudd skriver SSB. Leah, Amalie, Aksel og Henrik er nye navn på topp ti. Mohammed har vært det mest populære guttevalget i Oslo i en årrekke. Fakta om Viken: populære navn. Etter oppdatering fra Statistisk sentralbyrå vet vi hva mange av de yngste innbyggerne i Viken kommer til å hete.


Jørgen Ouren anbefaler å styre unna topp 50-lista om man er opptatt. Etter denne perioden har navnet blitt mer og mer populært. Han er rådgiver i SSB. Lucas er det mest brukte gutte- navnet de siste ti årene.


Du må ha et aktivt abonnement for å lese videre. Kjøp digital tilgang her. Ida er for andet år i træk det mest populære navn til nyfødte piger.


Johanne og Gry er nye på listen over de mest anvendte pigenavne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg