tirsdag 4. september 2018

Mettende mat med lite kalorier

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Føl deg enda mettere: Motstå fristelsen til å spise brød eller kjeks til suppen. Bønner er fulle av stivelse som er tilfredsstillende og mettende i seg selv. Hvis du vil bli fort mett uten å gå bananas i kalorier , er det lurt å gå etter matvarer med et høyt fiberinnhold.


Fullkornprodukter og rotgrønnsaker er både fiberrike og inneholder stivelse.

I kombinasjon gir de en varig energitilførsel til cellene, noe som sender metthetssignaler til hjernen. Slankekur Flat mage Kaloriforbrenning Motivasjon BMI-kalkulator Kalorikalkulator Kaloritabell Oppskrifter. Middag Frokost Lunsj Sunne snacks Brød Kaker Juice-oppskrifter Smoothie Pannekaker Dessert Vegetarmat Helse.


Forebygging Hjerte Kreft Stress Søvn Sunn mage. Jula er over, og mange har satt seg som mål å leve litt lettere. Gresk yoghurt er en fantastisk matvare med lite kalorier og som inneholder mye kalsium og protein.


En studie gjennomført på kvinner viste at som spise gresk yoghurt opplevde høyere metthetsfølelse og mindre apetitt sammenlignet med de som spiste lav-protein snacks.

Med bare kalorier per 1gram er dette god slankemat som metter bra. Du finner råd om hvilke matvarer som gjør deg mett og ikke fet. For mengdene må du prøve deg fram.


Spis langsomt og stopp med en gang du kjenner deg mett. Hvis du føler at det blir for lite mat , og at du blir gående og være altfor sulten, øker du porsjonene, f eks en halv porsjon ekstra til middag eller en brødskive ekstra til frokost. Du kan velge å ha det oppi suppen eller ikke.


Prøv stekt strimlet svinekjøtt, biffkjøtt, kyllingkjøtt, kalkunkjøtt eller fisk i terninger. Brødkrutonger, spekeskinke, kokt skinke, mais, kokte grønnsaker og revet ost er også godt oppi suppen. Treningsforum er Norges største side om trening og kosthold for alt om kraftsport, som bodybuilding, fitness, strongman og styrkeløft.


Daglige artikler og oppdatert informasjon. Vil du leve lettere, kan du spare mange kalorier og mye fett bare på å velge magrere produkter. Du sparer 1kalorier og gram fett på å velge 1gram karbonadedeig fremfor kjøttdeig, for eksempel. Velger du Sans hvitost i stedet for vanlig Norvegia, sparer du gram fett og kalorier per gram ost.


Her har dere noen av de mest populære pastarettene mine med lite kalorier pr porsjon, dvs under 5og de fleste er under 400. Selv om pasta i utgangspunktet ikke er så lavkalori, er det mange av disse rettene som holder seg under både 50 4og 3kalorier pr porsjon.

Bli mett på 2kalorier. En smakfull suppe er også et godt valg hvis du skal lage mat til mange. Ned i vekt med velsmakende supper. Det er et interessant tema, som det er behov for mer forskning på.


Men alle er enige om at blant de grunnleggende, kjemisk definerte matvarekomponentene, er det protein som er mest mettende. Skal du holde deg mett lengst mulig, bør du altså velge proteinrik mat , sier Birger Svihus. Dette er supper proppfulle av næringsstoffer som kan spises med god samvittighet om en vil ned i vekt. Et lite eple inneholder kun kcal men hele gram fiber. Derfor er det et mellommåltid som metter, servert skivet med kaneldryss eller peanøttsmør, eller som et friskt tilskudd i salaten.


Det kan være litt av en utfordring å finne fristende, sunne og kalorifattige alternativer til mettende og næringsrike måltider. Færre kalorier men mye næring og like mett med vegetarkost. En viktig årsak er at mat fra planteriket inneholder mye fiber og lite kalorier i forhold til næringsstoffer.


Både fiber og næringsstoffer gir god metthetsfølelse og gjør at du kan spise deg mett på færre kalorier.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg