mandag 3. september 2018

Ørebetennelse voksne tips

Treff andre voksne på møteplassen for oss over 4 og år. Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene. Små barn er ofte mer utsatt for ørebetennelse enn voksne – og får ofte vondt når det skjer.


Hvem av oss kan ikke huske første gang (eller siste for den saks skyld) vi fikk ørebetennelse ? Du kan også få ørebetennelse av å putte fingre, q- tips eller andre gjenstander i ørene, ved at du skader det tynne hudlaget langs ørekanalen.

Her får du både konvensjonelle tips (som man like gjerne kunne fått fra legen sin) og kjerringråd som kan hjelpe! Før fylte år vil av alle barn ha hatt sykdommen. Enkelte barn er mer utsatt enn andre, og ørebetennelse forekommer oftere hos barn med foreldre eller søsken som har vært plaget.


Tilstanden opptrer sjeldnere hos større barn og voksne. Ifølge Mayo Clinic, oppstår den vanligste ørebetennelse hos voksne i det ytre øret, og er ofte kalt svømmer øre. Denne typen infeksjon skjer når fuktighet er fanget i øregangen fra bading, bading eller eksponering for et fuktig miljø.


Les videre for å lære mer om ulike årsaker, og om når du bør ta kontakt med lege. Hvert tiende barn i førskolealder har hatt ørebetennelse mer enn fire ganger i løpet av et år.

Er oppvokst med ørebetennelse så er 1 sikker på at det er betennelse både i tann og øre. Jeg holder på å dø av smertene. Jeg får ikke sove og tar alt for mye smertestillende.


Jeg skal til tannlege i morgen, men når det er på det verste sliter jeg med å kjøre bil. Vær så snill å si noen har et tips og gi foruten om matolje i. Dag fire med smertefull ørebetennelse her – takk for dette blogginnlegget, det er enda vanskelig å finne noe vettugt om ørebetennelse hos voksne på nettet. En sjelden gang kan en ørebetennelse spre seg til beinet bak øret – processus mastoideus. Dette kan gi smerter, hevelse og ømhet bak øret. Alle har lidd av en smertefull ørebetennelse på et eller annet tidspunkt i løpet av livet sitt.


Det er flere årsaker til at man kan få denne vanlige lidelsen, som for eksempel at vann som kommer inn i øret når man bader eller svømmer, fremmede partikler eller insekter som kommer inn i øregangen, eller en infeksjon i en tann som sprer seg til øret. Det menneskelige øret er et meget avansert instrument, derfor skal det også lite til før enn at noe blir galt med. Det er vanlig at det tar tre uker fra den akutte ørebetennelse er på sitt verste, gjerne når trommehinnen sprekker, og til man føler at hørselen er normalisert. Dette er også grunnen til at man hos barn anbefaler en ny sjekk i ørene etter tre uker, slik at man kan bekrefte at tilstanden er tilhelet.


Siden småbarn har trangere øretrompet enn voksne , er det lettere for at passasjen hos dem kan blokkeres, og det fører til hyppigere betennelser i mellomøret. Se våre produkter mot øreplager. Antibiotika er ikke alltid nødvendig eller effektiv behandling ved ørebetennelse.


Vanligvis vil ørebetennelsen være over på 2-dager.

Jeg tror jeg har fått ørebetennelse. Grunnen til at jeg lurer er at det ikke bare er kjempe kjempe vondt i øret på venstre side, men jeg har litt vondt i kinnet også og litt i munnen på samme siden. Får jeg medisiner mot dette hos legen? Gidder liksom ikke dra med meg små barn til legen imorgen.


Barnet kan fint gå i barnehagen med ørebetennelse dersom allmenntilstanden er god og barnet ikke har feber. Feber vil si en temperatur på grader eller mer målt i endetarmen. Gode råd ved ørebetennelse. Trykket er lavest når man sitter eller står.


Større barn og voksne kan derfor med fordel sove med hodet litt høyt. Jeg fikk det første gang i voksen alder og har hatt noen runder med det etterpå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg