torsdag 6. september 2018

Smerter og stivhet i kroppen

Polymyalgia revmatika er en betennelsessykdom som kan angripe hele kroppen. Vanligvis fører den til smerter og stivhet i muskler rundt skuldre, nakke, overarmer, hofter eller lår, samt betennelser i ledd. Altså smerter i mange muskler. Smerter kan skyldes betennelse i kroppen.


Muskel- og skjelettlidelser topper listen over hverdagsplager.

I tillegg er du generelt stiv i kroppen og smerter i ledd som kommer og går. Det går over ila dagen. Korsryggsmerter generelt er svært vanlig i befolkningen, dette kommer og går hos nesten de fleste an gang i blant, og man finner som regel ikke noen sikker årsak til dette. Jeg har søvnprovlem og smerter som har spredd seg over år.


Forsøker med yoga det skal vist hjelpe og stress avspenning øvelser. Aldring medfører stivhet i kroppen. Høyere alder medfører revmatiske plager med stivhet , smerter og svakhet i led muskler og sener.


Symptomene kan være del av en normal aldringsprosess og skyldes gradvis endringer i flere deler av kroppen samtidig.

Bekhterevs sykdom (ankyloserende spondylitt) er en revmatisk sykdom. Sykdommen fører til en betennelsestilstand i leddene som først og fremst gir stivhet og i mindre grad smerter. Ryggen angripes allti men andre organer som ledd i armer og ben, øye, hjerte og nyrer kan også påvirkes. Ved siden av å være trett, hadde Kamilla smerter i ledd og muskler, hun var sulten og svettet mye, fikk kviser og hår på kroppen.


Helt åpenbart mange og ubehagelige symptomer. Legen tok noen blodprøver underveis, men han sa aldri at han trodde noe var galt. Flere av symptomene kunne hver for seg forklares også.


Sikkert fordi musklene spenner seg for mye over tid. Slike uspesifiserte plager som du har er jo notorisk vanskelige å finne ut av, og enda vanskeligere å gjøre noe med. I noen tilfeller blir smertene langvarige og kroniske, og vanskelig å håndtere. I denne artikkelen omtaler vi et utvalg av tilstander som kan gi store smerter. Les om smerter og smertebehandling her.


Kroniske smerter over hele kroppen ansees på nåværende tidspunkt som det aller viktigste kriteriet for diagnosen. Overvekt og tungt fysisk arbeid kan være årsaken hos noen. Medfødte hofteleddssykdommer gir også høy risiko for slitasjegikt.


Tilstanden er vanligst hos kvinner. Diagnosen settes hos en pasient med en typisk sykehistorie, hvor smerter – spesielt startsmerter – og stivhet er det dominerende.

Du bruker med andre ord annen muskulatur enn du bruker til vanlig og det betyr at du ender opp med en muskel som gjør vondt. Men hva gjør du når du opplever denne formen for smerte og ømhet i musklene? Jeg har også fryktelig med smerter og veldig mye stivhet. Smertene er verst i nakken, skuldrene og armene og øvre del av rygg.


Disse (tror jeg) går opp i hodet til en fryktelig hodepine. Stivheten er verst i ryggen, men er ellers stiv i hele kroppen. Tror jeg blir stivere og stivere jo lengre det har vært kaldt, og smertene øker i takt med. Fritt Tog T3: På et tidspunkt omdannes Ttil Ti mange av kroppens vev, først og fremst i nyrene og leveren. Fritt T(FT3) kan først da nå inn i cellene for å utøve sin metabolske effekt.


I tillegg omdannes en del (ca. ) av thyroideahormonet Ttil aktivt Tved hjelp av bakterier i mage og tarm. En del får smerter og stivhet i nakken og kan derfor få hodepine. Dette kan igjen gi prikking eller en nummen følelse i armene, og det kan være vondt å trekke pusten dypt.


Mange opplever mye stivhet og smerter i øvre del av ryggraden, den delen som kalles brystryggen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg