mandag 10. september 2018

Blodsmak hoste

Blodig opphostet slim vil si blod eller blodtilblandet slim som hostes eller harkes opp fra de nedre luftveiene. Mulige årsaker kan være mange, fra forkjølelse og neseblødnin, til blodpropp i lunge og lungekreft. Dersom du får blodsmak i munnen når du hoster, så betyr det at du har hostet brist på noen blodkar. Det er ikke farlig, men er jo litt guffent.


Unntaket er dersom blodet som kommer opp er boblende, det betyr at det kommer fra lungene, og da bør du ta deg en tur til legen. Når det kommer til blodsmak i munnen, så kommer det antagelig fra sterk hoste som fører til at noen av de små blodårene i lungen sprekker på grunn av høyt trykk. Også for astmatikere kan blodsmak i munnen være et tema. Blodsmak Sportsklubbs intense og grundige Lofoten-testing av italienskproduserte sykkelluer er i gang, og foreløpig ser det ut til at luen(e) er ekstremt middelmådige.


Det dukker snart opp informasjon om levering på blodsmak. Dersom du tar legemidler og tror hosten forårsakes av dem, for eksempel ACE-hemmere (legemiddel mot høyt blodtrykk). Dersom du gjentatte ganger får hoste om natten, eller etter fysisk anstrengelse. Dersom du har et lite barn som har en gjøende eller svært plagsom hoste.


Dette kan være et tegn på astma. Allmennlegen legger til at det er viktig å huske på at noen typer medisiner som brukes mot for eksempel høyt blodtrykk og hjertesvikt, også kalt ACE-hemmere, kan gi tørrhoste som bivirkning. Hosten er tørr i begynnelsen, men etterhvert hostes materiale opp fra lungene.


Først når hosten blir mer vedvarende og trekker ut i uker eller måneder, oppfatter vi den som sykelig. Ved infeksjoner i luftveiene er det vanlig at du hoster i noen uker. Røykere har ofte en mer eller mindre permanent hoste som følge av vedvarende irritasjonstilstand i luftveiene (kronisk bronkitt), men også ikke-røykere kan ha kronisk. Hoste og sårhet i brystet er kjennetegn på denne sykdommen.


Man har gjerne tørrhoste uten at det kommer noe opp når man hoster, sier hun. Som oftest skyldes bronkitt et virus. Definisjonsmessig har man akutt bronkitt dersom man hoster mer enn fem dager som beskrevet over, sier Svein Høegh Henrichsen, spesialist i allmennsmedisin.


Når jeg trener kardio slik at jeg blir meeega sliten og får blodsmak i munnen. Da begynner jeg å hoste resten av dagen. Hovedsymptomet på bronkitt er en vond hoste. Andre symptomer er generell sykdomsfølelse, lett feber og verkende muskler. Hvesing og tung pust ved lette fysiske anstrengelse er også vanlig.


Hoste over tid kan gi smerter i brystet, og noen hoster opp slim. Har du symptomer som bekymrer deg eller lunge- eller hjertesykdom, bør du kontakte lege. Sprekt leppe, blodsmak i munnen og en hoste som var klar for. Etter det s ble feberen borte og jeg hadde bare hoste og snrring igjen. Blodsmak i munnen ved hoste - PointWorld Dersom du fr blodsmak i munnen nr du hoster, s betyr det at du har hostet brist p noen blodkar.


Lungebetennelse Babyverden Forum Smertefull hoste som gjr vondt i brystet, og man hoster ofte. Har blodsmak i munnen nr jeg hoster ogs. Sarkoidose er en systemsykdom. Den kan være symptomfri, men vanlige symptomer er ofte vage, slik som tretthet, energiløshet, muskel- og skjelettsmerter, tørre øyne, tungpustenhet (dyspné), tørrhoste, feber eller unormale temperaturforandringer, nattesvette, eller forandringer i huden, slik som erytema nodosum. Røykere har ofte røykhoste og for denne gruppen skal man være oppmerksom på endringer i hostemønsteret.


Hoste kan være et tidlig symptom på irritasjon i bronkiene. Du skal også merke deg nyoppstått hoste som vedvarer over 2-uker og som ikke relateres til forkjølelse. Kortpustethet er et vanlig symptom ved lungekreft.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg