fredag 14. september 2018

Ubehandlet sopp i underlivet

Den vanligste plagen ved sopp i underlivet er endret utflod fra skjeden. Du kan også kjenne kløe og sårhet. Sopp i underlivet - symptomer.


Symptomer på sopp i underlivet er ofte kløe, svie eller smerte ved sex. Kvinner merker gjerne at de kan få tykk, hvit og illeluktende utflo og menn kan oppleve sprekkdannelse på penis.

Første gang en opplever slike symptomer bør en kontakte legen for å få bekreftet diagnosen. Legen kan vurdere hva som er årsaken til soppinfeksjonen, for eksempel om den kan forårsakes av trang forhud. Det finnes ingen reseptfrie legemidler til behandling av sopp i underlivet hos menn. Blant andre årsaker virker dette fordi sopp utvikles bedre i varme og fuktige miljøer. Hvis du bruker løse klær og undertøy, vil oksygen kunne nå området, noe som reduserer soppveksten.


Denne infeksjonen i underlivet ble for første gang oppdaget hos en mann. Han fant ut at sopp kan leve naturlig i underlivet uten å skape problemer, men har mulighet til å bryte ut.

Hvis du har hatt sopp i underlivet før, og er helt sikker på at det er det du har fått, kan du behandle deg selv. Noen kvinner får ofte tilbakefall. Det finnes mange forskjellige merker av stikkpiller (vagitorier) og utvendig kremer til behandling av soppinfeksjon.


Hvis lokal behandling ikke hjelper, finnes det reseptbelagte tabletter. Vanlige symptomer på sopp i underlivet er hvit utflod med samme konsistens som sur melk eller cottage cheese, kløe i underlivet , svie ved skjedeåpningen og hevelse i kjønnsleppene (kilde: 7). I svangerskapet er kvinnen utsatt for å få soppinfeksjon i underlivet. Ja, i noen tilfeller kan det være det første symptomet.


Det arter seg som hissig rødhet på kjønnsleppene og rundt skjedeåpningen. Det er også rødt og sårt i selve skjeden. Ofte forligger en osteaktig, cottage cheese-liknende utflod. Les også: Vanlige årsaker til svie og kløe i underlivet.


Visse typer sopp er mer resistente mot behandling via midler man kan få kjøpt på apoteket eller fluconazole, og derfor er det viktig at legen tar en prøve av utfloden hvis man ikke blir kvitt infeksjonen etter normal behandling. Behandling av soppinfeksjon bør starte så tidlig som mulig. Les hvordan du kan behandle sopp i underlivet på Canesten her. Det anbefales imidlertid alltid å ta kontakt med legen for råd og veiledning i forbindelse med sopp i underlivet ved graviditet.


Om barnet først har fått sopp i underlivet , bør dette behandles relativt raskt.

Wollen mener at den beste behandling mot underlivssopp er å eliminere kontakten med urin og avføring. I perioder bør barnet gå uten bleie, slik at huden kan “luftes”, tipser barnelegen. Det kan være ulike årsaker til at du opplever kløe eller vond lukt i underlivet. Finn ut forskjellen her, slik at du kan behandle plagene riktig.


Vanligvis vil en soppinfeksjon være ganske enkel å behandle. Soppinfeksjon i skjeden er plagsomt, men ikke farlig. For å forebygge bør du unngå trange bukser og undertøy og overdreven vask av underlivet.


For å behandle kan man kjøpe ulike midler reseptfritt i apotek. Hos spedbarn vil trøske vanligvis forsvinne av seg selv i løpet av noen uker. Hos andre kan ubehandlet trøske vare i måneder, eller de kan få gjentatte infeksjoner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg