mandag 3. september 2018

Tett nese gravid 3 trimester

Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Influensasesongen starter gjerne i begynnelsen av oktober, og når en topp i januar. Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg?


Forsiden Siste innlegg Regler Barn i magen.

Tett nese Barn i magen Gravid 3. Dette kommer av at slimhinnene i nesen ofte svulmer opp i svangerskapet. Hva hjelper mot tett nese ? Mange tyr nok fort til nesespray når nesen blir tett , men er det trygt når man er gravid ? Man skal være tilbakeholden med bruk av medikamenter ved graviditet som hovedregel. Otrivin brukes kortvarig ved akutt forkjølelse, sier Broch Østborg. For to uker siden var jeg kraftig forkjølet og det tok tid for å bli bedre.


Måtte bruke nesespray for at ellers kunne jeg ikke sove.

Nå er det verste over, men nesa er fortsatt tett. Det er viktig å rådgi gravide med tett nese og forkjølelse om riktig bruk av nesespray. Dette innebærer først og fremst at nesesprayen ikke skal brukes mer enn ganger daglig i maksimalt -dager sammenhengende pga.


GRAVID : Nye studier åpner. Tilstanden vil da oppstå i tredje trimester av graviditeten. Syns å ha lest noe om at hormonell påvirkning kan gjøre at mange gravide sliter mer med tett nese under svangerskapet enn til vanlig. Jeg har vært en del tett , som når man begynner å brygge på en forkjølelse, men blir ikke syk. Bare den tette nesen.


Er ikke kjempeplagsomt enda, bare føler meg lit. I går fikk jeg høre av en bekjent at det kunne være svært skadelig å bruke Otrivin nesespray under graviditeten. Jeg sjekket opp i bruksanvisningen og der stod det at man skulle være forsiktig med bruk av Otrivin under graviditeten. Det kan være mest hoste eller det kan være mest tett nese. Det finnes utrolig mange forskjellige virus som man kan bli smittet med.


Det er stort sett dråpesmitte vi her snakker om, slik at ved hoste og nysing bør man holde seg for nese eller munn med en kleenex eller et lommetørkle for å minske sjansen for å smitte. Nesespray som inneholder xylometazolin (for eksempel Otrivin, Zymelin eller Dexyl) kan trygt brukes når du er gravid. Sprayen virker bare i nesen og tas i svært liten grad opp i kroppen din.

Den vil derfor heller ikke påvirke barnet ditt. Likevel har gravide en høyere risiko for komplikasjoner og alvorlig sykdom enn ikke- gravide. Risikoen for mer alvorlig sykdom øker jo lengre ut i svangerskapsforløpet man kommer. Folkehelseinstiuttet anbefaler derfor at gravide i 2. Rennende nese under graviditet i og trimester.


Undervurder ikke faren for kulde for en gravid kvinne og hennes ufødte barn. Har gått fint, sov greit i graviditeten. Jeg tror det kan være lurt å kun bruke på natten, og prøv å ikke bruk på dagen, for det finnes mange andre teknikker rundt det med tett nese.


Her om dagen var jenta mi på to tett i nesen , og vi hadde kun saltvannsdråper. Jeg gav henne en, men det hjalp ikke nevneverdig. Starter fra andre trimester , er kvinner lov til å bruke dråpene inneholder budesonid: Altsedin, Nazoneks. Selv om en gravid at hun allergisk rhinitt, kan vi ikke ta de vanlige antihistaminer.


Hver tredje gravide er plaget med tett nese. Jeg skal ikke si jeg har funnet noen vidunderkur mot min tette nese men fler vel at jeg har blitt bedre ihvertfall av. Gravid - Physiomer Mange gravide kvinner lider av forkjlelse, tett nese , pusteproblemer og svnproblemer gjennom hele graviditeten, men vil ikke bruke vanlig. Den tunge nesen i svangerskapet er normalt på grunn av økningen i østrogen og blodvolumet som forårsaker at nesens vener svulmer og at mer slimproduksjon oppstår, tette nesen. En tett nese er ikke skadelig for en baby, og selv om den kan være tilstede fra begynnelsen av svangerskapet, har den en tendens til å forverres i tredje trimester.


Jeg er dønn tett i nesa og har brukt Otrivin i altfor lang tid. Fikk beskjed av legen om å slutte straks da dette kan være farlig. Fikk resept på Mometasone Sandoz, er det noen som har brukt det?


Det er normalt å være trøtt de første tre månedene (første trimester ). Det blir vanligvis bedre i andre trimester. Hvis du fortsetter å være mye trøtt, bør du hvile så ofte som mulig og få avlastning fra arbeidsoppgaver hjemme og på arbeidsplassen. Blodprosenten bør undersøkes for å utelukke at trøttheten skyldes jernmangel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg