onsdag 26. september 2018

Apocillin magesmerter

Det typiske måltidsintervallet (cirka 4–timer) er et godt egnet doseringsintervall for penicillin (4). I tillegg vet vi at inntak sammen med måltider kan gi økt etterlevelse av behandlingen (12). Apocillin er ikke ett bredspektret penicillin, men ett vanlig penicillin.


Det stemmer at antibiotika tar knekken på normalfloraen og derfor får mange problemer med magen når de går på AB, men det er også grunnen til at såkalte probiotika hjelper på for å fylle på med normalflora slik at de slemme bakteriene ikke får blomstre. Jente på år som i januar fikk påvist lungebetennelse. Igjen hos lege og fikk ny antbiotika. Ble dårlig av kuren.


Dette trykket vedvarte mens jeg tok Ery-max. Kvalm og et trykk høyt i magen. Tok ikke probiotika. Nå frisk fra lungebetennelsen. Når man tar antibiotika er det ikke uvanlig at man får løs mage som bivirkning.


I de fleste tilfeller er mageproblemene kortvarige, men i enkelte tilfeller utløses en alvorlig og langvarig diaré (pseudomembranøs kolitt) under kuren eller opptil måneder etter avsluttet kur. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. For øvrig er fenoksymetylpenicillin ( Apocillin , Weifapenin) førstevalg i henhold til nasjonale retningslinjer. Behandlingslengde 7–døgn.


Ved behov kan behandlingen startes med injeksjon av benzylpenicillin (Penicillin). Til voksne settes g (mill IE) dypt intramuskulært. Antibiotika er legemidler som dreper eller stopper veksten av bakterier.


Feilbruk og overforbruk av antibiotika kan føre til resistensutvikling, det vil si bakterier som ikke kan bekjempes med antibiotika. Små barn og eldre er de gruppene som. Halsbetennelse er en betennelse i mandlene i svelget.


Sykdommen kan skyldes virus eller bakterier. Les mer på apotek1. Erfaring med behandling av kvinner år er begrenset. Oppdatert informasjon for markedsførte legemidler i Norge til human- og veterinærmedisinsk bruk. Pakningsvedlegg, foto, interaksjonssøk, identifikasjonssøk m. Det typiske ­måltids­intervallet (cirka 4–timer) er et godt egnet doseringsintervall for ­penicillin (4).


Crohns sykdom er en kronisk tarmsykdom som kan gi alvorlige komplikasjoner. De vanligste symptomene er diare og magesmerter. Legemidler kan holde symptomene i sjakk, men noen trenger også kirurgisk behandling. Kontakt legen hvis du får nyoppståtte magesmerter.


Ha et sunt kosthold som kan motvirke uønsket vektøkning. Regelmessig kontroll av blodtrykk og blodsukker anbefales. Det er viktig å pleie huden daglig med fuktighetskrem fordi Prednisolon gjør huden tørr og skjør.


Irritabel tarm vil si å ha en overfølsom tarm med magesmerter og luftplager på grunn av stress. Venstresidige eller lavt i magen. Barn trenger ikke ha feber, men kan være i generelt dårlig form med slapphet, kvalme og dårlig matlyst.


Varigheten av diaréen er ofte 4–dager hos voksne og noe lengre hos barn. Klassiske symptomer er allmennsymptomer med feber og magesmerter , oliguri med mørk urin og mindre ødemer, ofte periorbitalt. Barn utvikler tilstanden oftere enn voksne, men alle aldersgrupper kan rammes.


Akutt revmatisk feber (giktfeber) kan i sjeldne tilfeller opptre 1-uker etter halsbetennelse eller asymptomatisk infeksjon. Den medfører ofte hodepine, sår hals, heshet og som regel bare beskjeden feber. Utslett, leddsmerter og magesmerter er vanligere ved mykoplasmainfeksjon enn ved vanlig lungebetennelse. Noen får plager fra andre steder i kroppen enn fra lungene. Legevakthåndboken - for leger i vakt.


Skjemaet legger ved informasjon om din datamaskin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg