fredag 7. september 2018

Respirasjonsfrekvens barn feber

På generell basis, og særlig ved ikke-livstruende infeksjoner, anbefales ikke medikamentell behandling av feber. Ved akutt sykdom som f. Antipyretika gir også kortvarig oppsving i allmenntilstand slik at syke barn drikker og spiser bedre. Det er mange årsaker til anfall, men hos barn , anfall oppstår ofte med feber (feberkramper).


Andre årsaker kan være infeksjoner, hodeskade, hjerne misdannelse, hjernesvulster, medisiner og metabolske ubalanser i kroppen. Fordi det første året av livet er en tid med rask vekst hjernen, babyer har en høyere risiko for kramper enn eldre barn. Respirasjonsfrekvens og puls hos afebrilt barn i ro.


En vurdering av årsak til feber må alltid gjøres. Tema: Pediatri – Akutt sykdom er den vanligste årsaken til at barn tas med. Guffrias på år har feber i kveld (målte 3med pannetermometer).


Har nå respirasjons frekvens på 62. Når jenta mi hadde RS virus ( da var hun uker) var frekvensen mellom og 60. Man skal telle respirasjonsfrekvens når barnet er helt i ro, og i praksis vil dette si når barnet sover. Allmenntilstand og spesifikke funn er viktigere enn temperaturnivå i vurderingen av barnet, men for barn som er yngre enn ca. Symptomene er ofte generelle i form av nedsatt allmenntilstand og feber , selv ved lokale infeksjoner.


Feber er ikke et godt mål for hvor sykt et barn er. C ved mild sykdom, og det kan ha bare lett feber ved alvorlig sykdom. I de fleste tilfeller er feber et tegn på infeksjon, men barn som har vært svært aktive, eventuelt som har skreket mye, kan få litt økt temperatur uten å ha infeksjon. Barn får lettere feber enn voksne.


C er for eksempel vanlig ved forkjølelse, og barn kan også få feber uten å være særlig. For mange barn , er et symptom på både sepsis og septisk sjokk feber. Dette feber kan variere i temperatur, men det vanligvis starter på 10grader F og går opp derfra.


Imidlertid vil noen barn faktisk ikke har feber i det hele tatt. Når man har feber puster man raskere enn ellers og gjerne mer overfladisk. Det jeg lurer på et hvor høy normal feber respirasjon er. Det er et svært vanlig sykdomstegn, men ingen sykdom i seg selv. Denne saken fokuserer på det som er spesielt ved feber hos barn.


Respirasjonsfrekvens barn feber

For mer om feber generelt, se denne saken. Yngre voksne, barn og babyer vil ha raskere luftveiene priser, for som folk alder, reduseres deres puste. Vurdering av et sykt barn. Små barn sier ikke direkte fra om sine plager, dessuten reagerer de annerledes på sykdom enn store barn og voksne. De fleste foreldre vet godt når barnet er sykt, men det er ofte vanskelig å finne ut hva som feiler barnet.


Det kan også være vanskelig å skille mellom mild og alvorlig sykdom. Barn med feber bør først og fremst av hensyn til seg selv holdes hjemme fra barnehagen til det er feberfritt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg