torsdag 7. desember 2017

Trøtt på ettermiddagen

Men en blodprøve for å utelukke anemi eller stoffskifteproblemer kan være nødvendig for å undersøke om trettheten har medisinske årsaker. Men på ettermiddagen setter kampen mot tunge øyelokk inn. På den andre siden av kveldsmaten blir du igjen døsig, men så, sent på kvelden, skjer det noe underlig: Du begynner å kvikne til igjen, og senga blir mindre tiltalende, selv om du holdt på å gå i bakken tidligere. Det er som oftest fire grunner til at du blir slapp på ettermiddagen. Det handler om dehydrering, lavt blodsukkernivå, søvnmangel og stress.


Heldigvis er det ikke nødvendigvis slik at det skal så mye til for å fikse problemet.

Mye kan stjele både den fysiske og psykiske energien din. Her er fjorten mulige årsaker til at du alltid er trøtt , ifølge nettstedet Health. Trene om ettermiddagen eller kvelden når du er trøtt.


Før du bestemmer deg for ikke å trene fordi du er for trøtt om ettermiddagen eller kvelden, bør du gi det en sjanse. Derfor er du trøtt og slapp. De vanligste grunnene til at du mangler energi - og måter å løse saken på.


Er du sliten hele tiden? Kanskje kan du gjøre noe med det.

Det er normalt å være trøtt , hvis man er nedtrykt eller går igjennom en følelsesmessig hard periode i livet. Det kan også være en naturlig del av en sorg- eller krisereaksjon. Ofte på ettermiddagen er jeg så trøtt at jeg omtrent ikke klarer å holde øynene oppe. Men jeg prøver å gjøre noe, slik at jeg ikke sovner. Men når jeg legger meg på kvelden er jeg lys våken, og får ikke sove.


Kun noen timer tidligere var jeg jo så trøtt at øynene gle. Du har altså vært slapp, trøtt og svimmel i flere uker, og tidvis tungpustet. Og du har fått påvist en jernmangel, og forøvrig gikk du opp kg sist sommer. Og du hadde de samme plagene i sommer, og de gikk delvis tilbake i en periode, for så å komme tilbake. Spesielt hvis jeg trener etter jobb er jeg helt utslitt.


Skjønner ikke de som får energi av trening, det har jeg aldri opplevd. Har i lang tid vært trøtt og sliten. Tror det hele bygde seg opp da kjøpte oss hus i -0 ca min kjøretur utenfor sentrum. Det gikk fint så lenge jeg var hjemme med sønnen vår, selv om jeg ikke hadde energi til å ta meg av hjemmet vårt. Det lille jeg hadde brukte jeg på han.


Prøver å drikke kaffe, få i meg mat, slappe litt av. Uansett hvordan dagen er så er jeg helt skutt!

Da er det fristende å gi barnet en pakke rosiner eller et annet søtt mellommåltid. Men det går an å holde humøret oppe frem til middag uten å bestikke barnet med søtsaker. Dersom du når punktet hvor du går fra å være trøtt til lys våken, kan dette ifølge Jennum være direkte skadelig på søvnkvaliteten. Jeg lurer på hvordan.


For å få maksimalt med søvn skal man legge seg i det tidsrommet når man føler seg trøtt. Går man i seng senere enn det, reduseres søvnkvaliteten betraktelig. Stian er år og IT-konsulent.


Han sier at han ikke har sovnet før midnatt siden han var barn. Han sovner i 03-tiden og klarer ofte å nå jobb, men ofte er han også så trøtt når vekkerklokken ringer at han slår den av i søvne. Han kommer for sent på jobb oftere enn det som er å forvente, og har fått noen advarsler knyttet til dette.


Farligst på ettermiddagen. To av tre av alle som sier de har sovnet bak rattet er menn. Ulykkene på dagtid har ofte alvorligere konsekvenser da det er mye mer trafikk på veiene.


Har verdens beste mann som står opp med mini i helgene, det har han egentlig gjort hele tiden. Ståle Pallesen ved Nasjonalt kompetansesenter for søvnsykdommer, SOV. Oppvarming av kroppen gir et påfølgende kraftig fall i kroppstemperatur, og det er dette som fremmer søvnresponsen.


Sett av en problemtime på ettermiddagen da du tenker gjennom dine problemer og bekymringer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg