fredag 29. desember 2017

Serøs meningitt

Serøs meningitt

Vanligvis er årsaken i viral skade eller multiplikasjon av bakteriell og soppflora, men de fleste registrerte tilfeller av denne sykdommen ble forårsaket av virus. Infeksjonen kan gripe over på selve hjernen (meningoencefalitt), og den kan også ramme nervene som springer ut fra hjerne og ryggmarg. Encefalitt er en infeksjon i selve hjernevevet.


Viruset vert overført ved dropesmitte, og kan også affisere sjølve hjernen og gje encephalitt. Infeksjonen skyldes oftest bakterier eller virus, men sopp og parasittmeningitter kan også være årsak. Behandling av serøs meningitt. Antibakterielle legemidler virker ikke på virus. Dessverre, til dags dato, er det ikke et eneste stoff som kan ødelegge virus som forårsaker meningitt.


Serøs meningitt behandles med antivirale legemidler. Men med denne infeksjonen er vår kropp i stand til å klare seg selv. Når denne sykdommen oppstår, oppstår betennelse i hjernens membraner.


Serøs meningitt

Generelt blir viruset av serøs meningitt overført gjennom skitne hender og gjennom uvaskede grønnsaker og frukt. Hvis en voksen hadde kontakt med en smittet person, ville han heller få en virusinfeksjon. Men barn er mer sannsynlig å bli smittet med meningitt , siden immunforsvaret ikke er fullstendig dannet. Sammenligning av funn ved bakteriell og serøs meningitt 35.


Bakteriell aerob dyrking fra nasofarynks (dyp neseprøve) og tonsiller. Oftest akutt serøs meningitt er forårsaket av enterovirus – virus Echo, Coxsackie virus sjelden forårsake serøs meningitt kan være den utløsende. I sjeldne tilfeller, serøs meningitt utviklet etter en traumatisk hjerneskade og mot ulike forgiftninger. Serøse meningitt voksne er svært sjeldne syk, da immuniteten deres allerede er kjent med en rekke forskjellige infeksjoner. Men barnets kropp begynner bare å oppleve verden, blant annet å finne nye virus.


Derfor reagerer kroppen på infeksjonen voldsomt. Spinalpunktert med funn av celler ( monomorfe), men ikke utfall på virus (entero eller herpes familien). Venter på svar på borrelia (borrelia serologi var normal) og tatt serologi til TBE (skogflåttencefalitt) da hun har hytte på Sørlandet. Tolket som serøs meningitt , men noe langt forløp med daglig febrilia. Akutt encefalitt, serøs og bakteriell meningitt hos barn i alderen måned — år i Nord-Norge, Nod Vardo Trom$ð.


Jan Håkon Juul og Knut-Helge Kaspersen. Viral serøs meningitt. Sykdommen er vanskelig å passere.


Serøs meningitt

Som mange virussykdommer, er serøs meningitt ledsaget av feber, kvalme, generell dårlig tilstand. Toksisk eller metabolsk. Se også differensialdiagnoser ved kortvarig bevissthetstap og vedvarende bevissthetsnedsettelse. Klassifisering av meningitt. Patogenesen av meningitt er delt inn i primær og sekundær.


Primær er uavhengige sykdommer. Meningitt er en betennelse i membranene i hjernen og ryggmargen. Kombinasjonen med serøs meningitt ble beskrevet år senere. Orkitt ( av tilfellene hos postpubertale menn, kan gi nedsatt fertilitet).


Serøs meningitt

Forbigående eller permanent hørselstap. Spontanabort ved infeksjon i løpet av de første uker i svangerskapet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg