tirsdag 12. desember 2017

Norsk eksamen 2017

Vi fornyer alle læreplaner i skolen for å gjøre dem mer relevante for framtiden. Nå bistår en samarbeidsgruppe oss i arbeidet med å utrede et helhetlig system for eksamen og fagfornyelsen. Forsøkslæreplanene beskriver eksamensordningene i hvert enkelt fag. Hva er en nyhetsartikkel?


En nyhetsartikkel tar utgangspunkt i den virkelige verden, og handler ofte om et aktuelt tema i samfunnet.

Nyhetsartikkelen er en informerende tekst, gjerne på til ½ side, og er å finne i for eksempel aviser, fagblader og på internett. Logg inn for å følge dette. Av Jeg er seriøs, 13. Skole og leksehjelp. Om muntlig eksamen i norsk.


Eksamen og forberedelse i videregående 3. Her er nettressurser du kan bruke til å øve deg i norsk : Gratis ressurser for norskopplæring. Vil du vite hvordan prøvene ser ut?

Du kan bruke disse prøvene til å øve på de forskjellige oppgavetypene. De tester ikke kunnskapen din. Du får ikke vite hvilket nivå du er på. Men du får vite hvor mange oppgaver du svarer riktig på. Elevene jobbet dagen før med tekster som var satt sammen i forberedelsesmaterialet.


Oppgavene kan brukes i skriveopplæringa og som forberedelse til eksamen. Her var Ibsen knyttet til alt fra Pondus og Zlatan til Taylor Swift. Hjelpemidler Alle hjelpemidler er tillatt, bortsett fra Internett og andre verktøy som kan brukes til kommunikasjon. For norsk er heller ikke oversettelsesprogrammer tillatt.


Med passord får du tilgang til tidligere eksamensoppgaver til fagene du kan komme opp i til skriftlig eksamen , altså matematikk, norsk og engelsk. Det er også åpen tilgang til tidligere innleverte eksamensbesvarelser i norsk og engelsk med vurdering. Skrivesenteret: Hvordan lykkes med skriftlig eksamen i norsk ? Det finnes ikke noen fasit på hvordan ei langsvarsoppgave i norsk skal besvares. Men det går an å få noen tips gjennom å studere hvordan andre har valgt å løse oppgava. Hvilken uke er det?


Det vil si at bare noen av elevene på skolen kommer opp til eksamen i faget.

Norskfaget er da trekkfag. Møter en student for sent til muntlig eksamen , skal studenten umiddelbart henvende seg til rektor som orienterer sensor og eksaminator. Sensor alene avgjør om studenten kan gå opp til eksamen senere på dagen, og under hvilke forutsetninger. Sentralt gitt skriftlig eksamen i norsk er en IKT-basert prøve i tekstkompetanse.


Elevene skal lese og vise at de forstår ulike tekster og selv produsere tekster skriftlig. Jentene får i gjennomsnitt høyere karakterer enn guttene i så å si alle fag, både til standpunkt og eksamen på 10. Det er kun i kroppsøving at guttene får høyere karakterer enn jentene. Karakterforskjellene er størst i norsk hovedmål og norsk sidemål (figur 2). I matematikk skiller det lite mellom gutter og jenter.


I tillegg har jeg jobbet som vikar for voksenopplæring og spesialundervisning. Videre forteller Espen om hvordan norskeksamen foregår og hva som kan være lurt å lese på frem mot eksamen. Disse inkluderer kun flervalgsoppgavedelen av eksamen da vi bare kan generere slike rapporter for denne delen av eksamen. Du må kjenne til ditt kandidatnummer fra eksamen for å skjønne hvilken rapport som tilhører deg.


Ditt kandidatnummer for den enkelte eksamen kan du finne under fanen resultater på Studentweb. Denne nettjenesten gir deg muligheten til å melde deg opp til privatisteksamen via web Du må først velge fylke. Deretter følger du anvisningene på skjermen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg