tirsdag 5. desember 2017

Øyebetennelse barn feber

Til barn under to år kan saltvannsdråper brukes til dette formålet. Barnet kan gå tilbake til barnehagen når allmenntilstanden tilsier det. Antibiotikabruk hos barn. Ved ørebetennelse klarer de aller fleste seg uten antibiotika. Barn som går i barnehagen eller park har størst risiko fordi smitten lett spres mellom barna.


De fleste barn blir bra etter noen dager uten behandling, men noen barn trenger antibiotika.

Barnet blir urolig og tar seg til øret, urolig barn som tar seg til øret. Noe redusert allmenntilstan feber , forbigående nedsatt hørsel. Hvis trommehinnen sprekker blir smertene mindre og det renner sekret (oftest gulhvitt eller gulgrønt) fra øregangen. Hos de fleste barn vil en ørebetennelse gå over i løpet av to dager. De vanligste symptomene er øreverk og feber.


Andre tegn på ørebetennelse hos barn er nedsatt hørsel. De yngste kan gråte mer enn vanlig og være vanskelig å roe ned. Enkelte barn kan ha trange anatomiske forhold i øret, som gjør at de kan være ekstra disponerte for infeksjoner.

Barn i barnehage er mer utsatt for ørebetennelse og virus enn barn som er hjemme, ifølge Berset. Smitteoverføring skjer som oftest ved kontakt med hendene (hånd til øyet), men smitte kan også komme ved indirekte kontakt med andre smittekilder, for eksempel øyesminke eller håndklær. Enkelte kan også få øyebetennelse som følge av en øvre luftveisinfeksjon eller andre typer infeksjoner. Nei, det er ikke noe vi anbefaler.


Barn med feber bør være hjemme for sin egen del, ikke på grunn av smitte. Så når barnet er feberfritt og klart til å gå i barnehagen, er det ingen grunn til å vente en ekstra dag. Dessuten får mange barn litt høyere kroppstemperatur på kveldene uten at det er feber.


Ifølge Bakkeid skal man følge ekstra godt med på små barn. Jo yngre barnet er, jo lettere blir det alvorlig dehydrert ved feber og oppkast, sier helsesøsteren. Størdal forklarer at oppkast ved feber først kan bli farlig når det går utover væskebalansen. I noen sammenhenger kan det være ønskelig av smittevernhensyn.


Diaré med eller uten brekninger. Barn med diaré kan vende tilbake til barnehagen to døgn etter at de har blitt symptomfrie. Dette gjelder også bleiebarn. Her er foreldretipsene du trenger. Alle barn får ørebetennelse.


Feber skal gå ned med minst én grad ved inntak av Paracet i løpet av en time, og allmenntilstanden skal bedres.

GJENTATTE ØREBETENNELSER. Som regel er tilstanden uskyldig, men det finnes hissige varianter som kan være smertefulle og gi symptomer som feber og nedsatt allmenntilstand. Mellomørebetennelse er den medisinske termen på ørebetennelse , og er en infeksjon som oppstår i den delen av øret som ligger bak trommehinnen. Det er flere faktorer som spiller inn. Den er svært vanlig hos små barn , starter vanligvis når barnet blir forkjølet eller får vondt i halsen, og er en infeksjon som smitter lett.


Jepp, går absolutt an å ha ørebetennelse uten feber. Snuppa vår på snart år er veldig plaget med ørene sine og her for noen uker siden hadde hun akutt vondt, trommehinnen sprakk innen noen timer og da var det ikke vondt lengre. Hun hadde ikke antydning til feber. Hun nevner luftveisinfeksjoner, ørebetennelse , feber og mage-tarminfeksjoner som sykdommer som kan gi flyrestriksjoner, men understreker at det er som regel er vannkopper som gjør at folk må.


Når barnet ditt har. Brosjyrene underbygger budskapet om at barnets infeksjon vil gå over av seg selv - uten behandling med antibiotika. Derfor har vi valgt å kalle brosjyrene antibiotikafrie resepter. Småbarn har ofte vanskelig for å fortelle akkurat hvor de har vondt. Noen får hodepine eller feber.


Barn kan også føle seg dårlige og kaste opp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg