mandag 18. desember 2017

Amming og alkohol nrk

Amming og alkohol hører ikke sammen. Men hvor farlig er alkoholen egentlig for babyen som drikker melka? Andreas Wahl sjekker norske ammeråd mot hva forskningen sier. Tilgjengelig, bare i. Nyere litteraturgjennomgang av forskning på alkohol og amming viser at det ikke er påvist at det er skadelig for barnet om mor drikker litt alkohol av og til.


Norske myndigheter baserer likevel sine anbefalinger på et føre-var-prinsipp, fordi vi ikke vet hvor lite som skal til før barn tar skade av alkohol. Etter at man har drukket bør man vente litt med å amme. Ammende bør være forsiktige med alkohol også senere i ammeperioden. Wold mener at myndighetenes anbefalinger om amming og alkohol ikke er basert på vitenskap, men er moraliserende.


Hun mener nybakte mødre kan nyte ett glass vin og amme med god samvittighet. Det er lite sannsynlig at et lavt inntak av alkohol - tilsvarende ett glass vin eller øl av og til, kan skade barnet. Ifølge Nasjonalt kompetansesenter for amming kan spedbarnet, i tilfeller der mor har inntatt store mengder alkohol , bli alkoholforgiftet. Dette kan føre til at barnet blir sløvt og påvirket i flere døgn. Ellers vær oppmerksom på individuelle forskjeller og følg myndighetenes anbefalinger.


Nyfødte barn er umodne, med minimal evne til å bryte ned selv små mengder alkohol. Du bør unngå alkohol i de første seks ukene etter fødselen, og begrense alkoholinntaket i månedene etterpå. Dersom du har ekte innadvendte brystvorter, kan det være vanskelig for barnet å ta bryst. Norges største tilbud på nett: nyheter fra Norge og verden, lokalnyheter, radio- og tv-program, podcast, vær, helse-, kultur-, underholdning-, humor- og.


Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Hørte i bakgrunnen noe om amming og alkohol på puls, nrk , i kveld. Hadde besøk så jeg fikk ikke med meg noe. Noen som fikk med seg poenget?


Amming og alkohol nrk

Synes jeg hørte at man ble frarådet å drikke alkohol når man ammet? Hvorfor er det så viktig å drikke en øl eller to når man ammer? Hvis man ikke klarer å drikke noe annet når man sitter på cafe og ammer så tenker jeg at man Kanskje har et alkoholproblem?


Hvorfor kan ikke folk drikke alkoholfri øl hvis de absolutt må ha drikke med øl smak? Hilsen meg som liker al. Nesten alle ammende og ikke-ammende jeg har diskutert dette me har inntrykk av det dreier seg om dråper - i verste fall slurker.


Amming og alkohol nrk

Men ifjor sommer slo mange medier stort opp at danske forskere hadde samlet sammen det meste av studier om alkohol og amming og hva denne morsmelka gjør med babyen. Morsmelk inneholder næringsstoffer og andre komponenter som er spesielt tilpasset barnet, i den fasen barnet er i. Morsmelken speiler innholdet i blodet ditt, og i teorien vil stoffer i blodet ditt også finnes i melka. I disse artiklene finner du informasjon om hva morsmelken inneholder, og hvordan det påvirker melka om du drikker alkohol eller tar medisiner. AMMING OG ALKOHOL : Nå mener danske forskere, etter en stor studie, at det er belegg for å si at det ikke er noen grunn til at ammende kvinner skal avstå fra alkohol.


MERK: Dette programmet har fått kritikk av Pressens Faglige Utvalg for mangelfull kontroll av faktiske opplysninger i en uttalelse fra en kilde i programmet. NRK TVs anbefalte vitenskap-program. Du kan lese PFUs uttalelse om saken på presse. Hopp til tekstinnhold NRK. NKAs kjerneaktivitet er kunnskapsformidling, oppfølging av Mor-barn vennlig initiativ i primær- og spesialisthelsetjenesten, utredning av kliniske problemstillinger, forskning, samt bidrag til faglige retningslinjer.


Amming og alkohol nrk

Nasjonal kompetansetjeneste for amming (NKA) skal bygge opp og spre kunnskap om morsmelk og amming. De første ukene har babyen svak leverfunksjon, og klarer ikke å bryte ned selv små mengder alkohol , sier Nylander.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg