onsdag 13. desember 2017

Barnevaksinasjonsprogrammet

Pneumokokker ved øvre luftveisinfeksjoner - Serotypefordeling, klonalitet og resistensforhold ved introduksjon av konjugert pneumokokkvaksine i barnevaksinasjonsprogrammet. Undersøkelse av bakterieisolater samlet inn gjennom NORM. Den første vaksinen i barnevaksinasjonsprogrammet gis ved seks ukers alder og den siste vaksinen på 10. Barnevaksinasjonsprogrammet.


Alle barn og ungdommer som bor eller midlertidig oppholder seg i Norge får tilbud om vaksiner gjennom barnevaksinasjonsprogrammet.

Vaksinene beskytter mot forskjellige sykdommer, som alle kan være livstruende eller gi alvorlige følgeskader. Alle barn skal tilbys vaksinasjon etter programmet, men all vaksinasjon er frivillig. Dersom barn av ulike grunner ikke har fått en eller flere av programvaksinene til ordinær ti har de rett på et gratis tilbud med vaksinene som inngår i barnevaksinasjonsprogrammet opp til alder år.


Da beskytter vi også de få som av en eller annen grunn ikke er vaksinert, for eksempel de som er for unge til å få vaksine, og de som har immunsvikttilstander. Om Legemiddelverket. Statens legemiddelverk skal sikre god kvalitet ved behandling med legemidler og at legemidler har lavest mulig pris. Vi skal sørge for at befolkningen får likeverdig og rask tilgang til effektive legemidler og være fag- og tilsynsmyndighet for medisinsk utstyr.


Den starter vanligvis når barnet er uker gammelt og følger det nasjonale barnevaksinasjonsprogrammet.

Alle nybakte foreldre blir kontaktet av kommunens helsestasjon og får tilbud om å delta i barnevaksinasjonsprogrammet. Samtalene på helsestasjonen kan være individuelle eller i barselgruppe. I barselgruppen møter du foreldre med barn i samme alder. Du får tilbud om å vaksinere barnet etter barnevaksinasjonsprogrammet.


Dette starter i 6-ukersalderen. Se det nåværende barnevaksinasjonsprogrammet. Finn nærmeste reiseklinikk.


På helsestasjonen og skolen får alle barn tilbud om å ta Folkehelseinstituttets anbefalte vaksiner. Tvedestrand helsestasjon følger de nasjonale anbefalinger om vaksinering av barn. Du kan ta vaksiner del av barnevaksinasjonsprogrammet hos Volvat For vaksiner til barn som går under barnevaksinasjonsprogrammet , må du bestille time hos en av våre barneleger. Denne vaksinen vil bli gitt oralt, dvs. Avhengig av vaksinetype må vaksineringen gjentas to eller tre ganger.


Oppdatert informasjon for markedsførte legemidler i Norge til human- og veterinærmedisinsk bruk. Pakningsvedlegg, foto, interaksjonssøk, identifikasjonssøk m. I barnevaksinasjonsprogrammet gis vaksine mot meslinger (MMR) ved måneders alder og ved 11–års alder. Rotavirussykdom (gis i munnen) måneder.


Kilder: Norsk Helseinformatikk og Folkehelseinstituttet.

All vaksinasjon i Noreg er frivillig, og det er mogleg å reservere seg mot dette. Foreldre kan også reservere barn under år frå å motta vaksiner i barnevaksinasjonsprogrammet. Ta kontakt med helsestasjonen din for meir informasjon. Skal du ut å reise i nær fremtid og er usikker på om du trenger reisevaksiner?


Er du usikker på om det er utbrudd med sykdommer i landet du skal til, kan du få en oppdatert oversikt her. BCG-vaksine mot tuberkulose inngår i barnevaksinasjonsprogrammet for barn med foreldre fra land med høy forekomst av tuberkulose.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg